banner388

Samsun'da cani kocaya tahrik indirimi

Samsun'da 5 yıldır evli olduğu karısını 25 bıçak darbesiyle öldüren şahısa verilen müebbet hapis cezası Bölge Adliye Mahkemesince  'tahrik ve iyi hal' indirimi uygulanarak 24 yıla indirildi.

Samsun'da cani kocaya tahrik indirimi

Samsun'da 5 yıldır evli olduğu karısını 25 bıçak darbesiyle öldüren şahısa verilen müebbet hapis cezası Bölge Adliye Mahkemesince  'tahrik ve iyi hal' indirimi uygulanarak 24 yıla indirildi.

14 Temmuz 2020 Salı 15:21
Samsun'da cani kocaya tahrik indirimi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin otoparkında 2 Aralık 2018 tarihinde meydana gelen olaydan edinilen bilgiye göre Merve Şahin (25) 5 yıllık evli olduğu,Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan taksi şoförü eşi Enis Adem Şahin (33)'e boşanma davası açtı. Boşanma davasından bir yıl önce 3 yaşındaki kızı ie Samsuna gelen Merve Şahin buraya yerleşti. Boşanma davaları devam ederken Enis Adem Şahin, Çorlu'da yanına annesi ve kız kardeşini de alarak Samsun'a kızını görmeye geldi. Annesi ve kız kardeşi kızı ile parkta oynarken boşanma davası devam eden eşini konuşmak için otomobiliyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkına getirdi. Bir süre sonra ikili arasında kavga çıktı ve  Enis Adem Şahin eşini 25 bıçak darbesiyle yaraladı ve kaçtı. Hastaneye kaldırılmak istenen kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis ekiplerince il dışına çıkmak isterken yakalanan Enis Adem Şahin'e  Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesince "canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürme, eşi kasten öldürme ve tasarlayarak adam öldürmek" suçlarından "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle dava açıldı. Eşini acımasızca 25 yerinden bıçaklayarak öldüren Enis Adem Şahin, 1 Ekim'de düzenlenen davanın son duruşmasında kendini savunup, "Olay günü başkaları ile telefonla benim yanımda yazışmaya başladı. 'Sen adam mısın?' dedi. Keşke böyle olmasıydı" diyerek gözyaşı döktü. Enis Adem Şahin, mahkemece "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırıldı.

Enes Adem Şahin'in avukatı olan Özkan Güreş, cinayetin tahrik altında işlendiğini savunarak Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesine ceza indirimi başvurusunda bulundu. Avukat Özkan Güreş'in sunduğu deliller doğrultusunda Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi 1 Temmuz'da verdiği kararda Enes Adem Şahin'in "cinayeti tahrik altında işlediği" kanaatine vardı. Şahin'e "iyi hal indirimi" de uygulayan mahkeme, daha önce verilen müebbet hapis cezasını 24 yıla indirerek tutukluluk halinin devamına karar kıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özcan 2020-07-14 16:50:51

seneye temızsın kardesım su baroları bı halledılsın de

Avatar
misafir 2020-07-14 16:26:06

gebertin böyle pislikleri bide indirim uyguluyorlar

Avatar
ero 2020-07-15 08:34:40

helal olsun

Avatar
Allahı unutmayın 2020-07-15 20:29:30

Tahrik varmış ne kadar aldı acabaa para Allahım inşAllah senin yüce divaninda büyük adalet tecelli edecek herkes hak ettiğini alacak ahir zaman da adalet sasacak az kaldı kıyamete hakkı yenenlerin hakkiyla bogulun inşAllah yazık böyle bir ülkede adaletin geldiği durum tecavüzcüyü katili uyuşturucuyu kol gezer Ken açlıktan işsiz simit ekmek alamayan lar vergi öder KDV öder öder öder namusuyla yasar serefiyle yasar ey hz Ömer nerde senin adaletin nerde