banner388

Samsun'da bu yıl 28 okul tekli eğitime geçiyor

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Samsun'da bu yıl 28 okul tekli eğitime geçiyor

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

12 Eylül 2017 Salı 13:30
Samsun'da bu yıl 28 okul tekli eğitime geçiyor

Samsun'da 2017-2018 eğitim öğretim yılı için hazırlıklar tamamlandı. 18 Eylül pazartesi günü 244 bin 548 öğrenci ders başı yapacak. Okulların açılması öncesinde öğretmenler ve yöneticiler de hazırlık yaptı. Okul müdürlerine yeni müfredat ile ilgili eğitimler verildi.


Öğrencilerde tıpkı öğretmenler gibi yazın belirlenen derslerde açılan kurslara katılarak eksikliklerini tamamladı.


Samsun'daki okullarda tam gün eğitim için yeniden düzenlendi. Bu yıl 28 okul, okultekli eğitime geçti, 102 okul binasında onarım yapıldı. 2019 yılında ise tüm okullar tekli eğitime geçmiş olacak.



İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde birçok faaliyet ve proje gerçekleştirdik. Yaz dönemini de yaptığımız uygulamalarla da çok verimli geçirdiğimizi düşünüyorum. 2017-2018 eğitim öğretim yılında da bütüncül bir yaklaşımla şekillendirilen Samsun Maarif Hareketi projemizi uygulamaya devam edeceğiz. Bakanlığımızın stratejik temalarına yönelik olarak hazırladığımız Samsun Maarif Hareketi projesi ile eğitime erişim, eğitimde kalite ve kurumsal kapasitenin arttırılmasını hedefliyoruz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında da yapılan çalışmaları bir havuzda topladık. Okullarımız bu havuzdan istedikleri çalışmaları ve projeleri indirip uygulayacak. Bu eğitim öğretim yılında da geçtiğimiz yıl uyguladığımız birçok projeye devam edeceğiz. 


Yeni projelerimizle de öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven, değerlerini özümsemiş, demokrasiyi içselleştirmiş, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, başkalarının haklarına saygı gösteren, sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve sorumluluk sahibi olma erdemlerini kazanmış bireyler olarak topluma katılmasını sağlamayı hedefliyoruz. 


Güçlü, gelişmiş ve dünyada söz sahibi bir Türkiye'nin bu hedefine eğitim sayesinde ulaşılacağının farkındayız. Öğrencilerimizin Köklü bir medeniyetin torunları olarak, yarınları inşa etmede gerekli potansiyele sahip olduklarını biliyoruz. Bu potansiyeli değerlendirmek ve hayallerinizi gerçekleştirebilmek için yeni eğitim öğretim yılının iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Okullarımızda ortak bir hedefe ulaşmak için bir araya gelmiş kişilerin iş birliği yapması, ortak hedefe ulaşması yönünde tüm çalışanları yönlendirebilecek en etkili gücün okul müdürlerimizin olduğunun farkındayız. Eğitim öğretim sürecinde de en büyük yardımcımız öğretmenlerimizdir. Her başarıda, öğretmenlerimizin alın terinin ve emeğini var bunu da bilmekteyim. Görevlerini yerine getirirken yaptıkları fedakârlıklar ve özverili çalışmalar asla unutulmayacaktır.


Samsun için daha önceki yıllarda yaptığımız gibi bu eğitim öğretim yılında da hep beraber güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 12.09.2017 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2017-09-12 21:49:16

ilk adım da Malazgirt ilköğretim okulu var yeni açılan bir çok eksiği var bu okulların eksiklikleri hemen tamamlanmalı