banner388

Samsun'da bu mahalleye 545 gündür korona uğramadı

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Gökalan Mahallesi'nde 545 gündür korona vakası görülmedi.

Samsun'da bu mahalleye 545 gündür korona uğramadı

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Gökalan Mahallesi'nde 545 gündür korona vakası görülmedi.

07 Eylül 2021 Salı 15:00
Samsun'da bu mahalleye 545 gündür korona uğramadı

Samsun'un Bafra ilçesine bağlı Gökalan Mahallesi'nde Türkiye'de görülen ilk vakadan bugüne kadar hiç korona virüs vakasına rastlanmadı. Mahalle sakinleri tedbiri üst düzeyde tutmaya devam ediyor.

Korona virüs vakalarında bir zamanlar en yüksek riskli il olarak başı çeken Samsun’da yüz binde 678,72 ile görülen zirvenin ardından vaka oranı aşılamanın etkisiyle düşüşe geçti. 5 hafta Türkiye’nin en riskli ili olarak zirvede yer tutan Samsun, zor günleri geride bıraktı.

Yoğun bakım doluluk oranlarının yüksek seyrettiği ve sağlıkçıların bu dönemde mesai mefhumu gözetmeden çalıştığı ilde son 1,5 yılda 3 binin üzerinde vatandaş korona virüsten hayatını kaybetti. Vaka oranlarının yüksek seyrettiği dönemlerde bile Gökalan Mahallesi sakinleri kendisini korudu. Mahallenin girişine asılan pankartla mahalleye davetsiz misafir kabul edilmedi. Mahalleye girmek isteyenlerin HES koduna bakıldı.

Küçük çocukların da maske takıp kurallara uyduğu 65 nüfuslu Gökalan Mahallesi'ne Türkiye’de görülen ilk pozitif vakadan günümüze kadar Kovid-19 virüsü giremedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Olayın iç yüzünü bilen kişi 2021-09-07 21:28:48

Köyde gerçekte kaç kişi var bide onu söyleyin. Muhtar ve onu seçenler mi?

Avatar
Olayın dış yüzünü bilen kişi 2021-09-08 08:35:40

köyede yaşayan insan sayısınıda yazsaydınız daha sağlıklı bilgi alabilirdik diye düşünüyorum.