banner388

Samsun'da Bu Kargayı Bulana 2 Bin TL Ödül

Samsun Yabancılar Çarşısında esnaf olan Şemseddin Akdaş(58), çalındığını düşündüğü evcil ‘‘Çirkin’’ isimli kargasını bulup kendisine getiren kişiyi 2 bin lira para ile ödüllendireceğini söyledi.

Samsun'da Bu Kargayı Bulana 2 Bin TL Ödül

Samsun Yabancılar Çarşısında esnaf olan Şemseddin Akdaş(58), çalındığını düşündüğü evcil ‘‘Çirkin’’ isimli kargasını bulup kendisine getiren kişiyi 2 bin lira para ile ödüllendireceğini söyledi.

16 Mart 2017 Perşembe 11:09

Samsun Haber - Yer aldığı Yabancılar Çarşısında tütüncü dükkanı ileten 58 yaşındaki Şemseddin Akdaş, yuvasından düşen karga yavrusuna 2 yıl boyunca baktı. Evladından ayırt etmediği ‘‘Çirkin’’ isimli kargasının çalınmasından dolayı çok üzülen Akdaş, evcil kargasının bulunması için tüm yolları deniyor.

Akdaş, kargasının çalınmasından dolayı çok üzgün olduğunu ifade etti.
 

Akdaş, “Yaklaşık 2 sene boyunca kargamı adeta bir insan gibi yetiştirdim. ‘Besle kargayı oysun gözünü’ atasözüne inat kargaların ne kadar sadık bir hayvan olduğunu herkese göstermek istedim. Kargamı dükkanımda beslediğim için kendi başına dükkanın önlerine çıkıp dolaşıyordu. Bazen dışarıya çıkıp otlarla oynuyordu. Bir hafta önce yemeğini verip dükkanın önüne salmıştım ama daha sonra onu göremedim. Kesinlikle çalındığını söyleyebilirim. Kargamı çalanlar eğer bu haberi görürlerse mutlaka geri getirsinler. Getirdikleri takdirde kendilerine 2 bin TL para ödülü vereceğim. Beni evladımdan ayırdılar” diye konuştu.

Bir haftadır yas tutuyoruz

Şemseddin Akdaş'ın kargasının çalınmasına üzüldüklerini dile getiren diğer esnaflarda, “Biz kargaya çok alışmıştık. Her gün bizim dükkanlarımıza da girip çıkardı. Gelirdi, kendisini sevdirirdi. Biz karganın burada insan gibi eğitildiğine şahidiz. Çok evcil ve uysal bir hayvandı. Dükkanlarımıza müşteri geldiğinde bile karga sesler çıkararak bize haber verirdi. Çalındığını duyulduğunda çok üzüldük. Adeta bir haftadır yas tutuyoruz" dediler

Son Güncelleme: 16.03.2017 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.