banner388

Samsun'da bu çatının altında iyilik var

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği tarafından otizmli bireylerin gelişimine katkı sağlanıyor. 

Samsun'da bu çatının altında iyilik var

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği tarafından otizmli bireylerin gelişimine katkı sağlanıyor. 

28 Mart 2019 Perşembe 17:06
Samsun'da bu çatının altında iyilik var

Samsun'da yaklaşık 900 otizmli birey bulunuyor. SODER, Samsun'da sadece 40 otizmli bireye destek verebiliyor. Halk eğitimden öğretmen desteği ile faaliyetlerini sürdüren SODER, otizmli bireyler için emek vermeye devam ediyor.

Otizmliler adına yürütülen faaliyetler hakkında konuşan SODER Yönetim Kurulu Başkanı Ayça Nedret Yücel, "Samsun'da 900'e yakın otizmli çocuk var. SODER olarak 40 otizmliye destek veriyoruz. Öğrencilere eğitim vermesi için halk eğitimden öğretmen desteğinin yanı sıra İlkadım Belediyesi tarafından ücretsiz temin edilen servisler ile öğrenciler servisle eğitim merkezine gidip gelebiliyorlar. Otizmli her yaştan birey var ve biz SODER olarak ücretsiz eğitim veriyoruz. Şimdilerde ise Samsun Otizmli Çocuklar Derneği Sanat Akademisi oluşturduk. 7 farklı branşta 8 öğretmenimiz eğitim veriyor. Temin edilen 2 katlı binada öğrenciler için rahat bir çalışma ortamı oluşturduk" ifadelerini kullandı.

VELİLER MUTLU

Otizmli bireylerin velileri, SODER'in yürüttüğü çalışmaları takdir ederek hızla gelişen çocuklarının topluma çabuk adapte edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorlar.
 

Son Güncelleme: 31.03.2019 17:19
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOtizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.