banner388

Samsun'da boğulan kızı kim kurtardı?

Samsun'da dün boğulma tehlikesi geçiren kızı cankurtaranların kurtardığı belirtilmişti. Görgü tanıkları ise kızı vatandaşların kurtardığını söylediler.

Samsun'da boğulan kızı kim kurtardı?

Samsun'da dün boğulma tehlikesi geçiren kızı cankurtaranların kurtardığı belirtilmişti. Görgü tanıkları ise kızı vatandaşların kurtardığını söylediler.

18 Temmuz 2017 Salı 10:58
Samsun'da boğulan kızı kim kurtardı?

Samsun haber - Samsun'un Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'nda mevkiinde denize giren 15 yaşındaki bir kız akıntıya kapılarak boğulma tehlikesi geçirdi.

Dün haber ajanslarından geçilen haberde Z.Ö. isimli kızın Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama ve Kurtarma Amirliğine bağlı cankurtaranlar tarafından denizden çıkarıldığı belirtildi.

Çevrede bulunan vatandaşlar ise 15 yaşındaki kızı cankurtaranların değil o an yüzden gençlerin kurtardığını iddia etti. Duruma tepki gösteren vatandaşlar o an cankurtaranların orada olmadığını ve cankurtaranların olay yerine daha sonradan geldiğini söyledi.

15 YAŞINDAKİ KIZI KURTARAN AKTAŞ KONUŞTU

Özel bir sitede cankuran olarak görev yapan Kerem Aktaş ise 15 yaşındaki kızın boğulduğunu fark edince imdadına yetişti. Aktaş yaptığı açıklamada "Ailemle birlikte dolaşırken akıntıya kapılan bir çocuk farkettim. Kurtarmak için suya atlayınca arkamdan 5 genç arkadaşımız daha geldi. O kızı görevli cankurtaranlar değil vatandaşlar olarak biz kurtardık. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama ve Kurtarma Amirliğine bağlı cankurtaranların görevlerini daha iyi yapmaları için daha fazla eğitim verilmesi gerekiyor. Ama bizim sahilimizde cankurtaranlar yüzmekten ve can kurtarmaktan bi haber" dedi.


 

Son Güncelleme: 01.08.2017 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerem aktas 2017-07-18 11:21:06

EVET ben kurtardım. OZEL BİR Sitenin Havuzunda Can Kurtaranlik yapıyorum Belediyenin Can kurtaranlari Potyumda Gibi Artış Artis Dolanıyor yazık

Avatar
KEREM MIRIK 2017-07-18 12:10:26

cankurtaranlar bisiklet yolunda atv ile gezinti yapsınlar