banner388

Samsun'da bir kişi telefonla 14 bin lira dolandırıldı

Samsun'da bir kişi, 'bankadan arıyorum' diyen dolandırıcıların tuzağına düşerek 14 bin lirasını kaptırdı.

Samsun'da bir kişi telefonla 14 bin lira dolandırıldı

Samsun'da bir kişi, 'bankadan arıyorum' diyen dolandırıcıların tuzağına düşerek 14 bin lirasını kaptırdı.

04 Mart 2018 Pazar 15:25
Samsun'da bir kişi telefonla 14 bin lira dolandırıldı

Samsun'un İlkadım ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi'nde bir kişi, 'bankadan arıyorum' diyen dolandırıcıların tuzağına düşerek 14 bin lirasını kaptırdı.

Edinilen bilgiye göre, 63 yaşındaki emekli Yakup Çelebi'yi cep telefonundan arayarak kendisini bankacı olarak tanıtan kimliği belirsiz bir dolandırıcı, 10 yıl geçmişe dayalı banka bilgilerini kendisine tekrar edip 10 yıl önce çektiği krediden kendisine 425 lira geri ödeme yapılacağını, banka hesap numarası gerektiğini söyleyerek, cep telefonuna gönderdiği mesajların bilgilerini okumasını istedi. Bankacı sandığı dolandırıcıya inanan Yakup Çelebi'nin kredi kartından, bin 900 ve 800 dolar ile 5 bin 500 lira para çekildi.

Dolandırıldığını anlayınca polise şikayette bulunan Çelebi, olayda bankanın kusurlu olduğunu savunarak, bankanın mağduriyetini gidermesini istedi ve dolandırıcıdan da şikayetçi oldu.

Yakup Çelebi, banka kartının internet bankacılığına kapalıyken kendi iradesi dışında internet bankacılığına açıldığını ve yine 2 bin lira olan kredi kartı alışveriş limitinin kendisinin haberi yokken 15 bin liraya çıkarıldığını iddia ederek, "Beni bankacı olduğunu söyleyerek arayan kişi 10 yıl geçmiş banka çalışmalarımı ve çektiğim kredi ile ilgili her şeyi biliyordu. Benim adresimden, anne-baba adımdan emekli olduğum iş yeri telefon numaramdan her şeyden haberi vardı. Bu bilgileri bankadan almış ki her şeyi biliyor. Kredi kartımla 2 kez Ukrayna’dan alışveriş yapılmış olduğunu öğrendim. Yaklaşık 14 bin lira zararım var. Dolandırıcıların yakalanıp cezalandırılmasını ve bankanın da benim mağduriyetimin gidermesini istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2018-03-04 16:28:58

Bu dolandırıcılık olaylarını bankanın çağrı merkezin de çalışanlar yapıyor banka diyorki biz sadece kendi numaramızdan arıyoruz ama beni bankanın takip biriminden ceptelefon numarasından aradılar Ankaradan İstanbul İzmir aydın Konya kodlu numaralardan aradılar yani demek istediğim dolandırıcılık işlerini banka adına çalışanlar yapıyor

Avatar
Memur 2018-03-05 22:09:38

Evet benide sıkça arıyorlar bunu
Banka çalışan yada bankacı tefecilere
Yapıyorlar müşteriyi banka bildirmelidir
Verelim mi diye