banner388

Samsun'da Bir 'Çalıkuşu'

Samsun'da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Rezzan Gül Dağdelen, yaşadığı onca zorluğa rağmen mesleğini aşkla yapıyor.

Samsun'da Bir 'Çalıkuşu'

Samsun'da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Rezzan Gül Dağdelen, yaşadığı onca zorluğa rağmen mesleğini aşkla yapıyor.

09 Aralık 2016 Cuma 11:15
Samsun'da Bir 'Çalıkuşu'

2 yıldır Samsun'un Alaçam ilçesi Umutlu Mahallesinde bir ilkokulda öğretmenlik yapan Rezzan Gül Dağdelen, her gün Alaçam ilçesinden 35 kilometre mesafe katederek okuluna gidiyor. Birleştirilmiş sınıflarda farklı dersleri aynı anda anlatan Dağdelen, 40 dakikalık dersi 4'e bölüyor.

İnsani vasıfların ne olduğunu burada gördüğünü belirten Dağdelen, " Burada öğretmenliğin dışında anne oluyoruz. Yeri geliyor bir anne, baba, yeri geliyor okulun hizmetlisi oluyoruz. Bana belki çok fazla saygı kurallarıyla hitap etmiyorlar, belki senli benli konuşuyorlar ama onlardaki o doğallığı gördükten sonra bunların fazla bir önemi kalmıyor. Öğrencilerimle güzel bir ilişkimiz var. Onları çok seviyorum. Okula 35 kilometrelik mesafeden geliyorum. Evde bir çocuğumu bırakıyorum ama buna rağmen buraya geldiğim zaman dışarıyla bağlantımı kesip öğrencilerime odaklanarak bir günümü nasıl doya doya geçiririm onu düşünüyorum. Burası birleştirilmiş sınıf, 1'den 4'e kadar her öğrenciyle aynı anda iletişim kurmanız gerekiyor. Birinci sınıftaki bir öğrenciye ders anlatırken, dördüncü sınıftaki öğrenciyle de ilgilenmeniz gerekiyor. 40 dakikayı 4'e bölüyorum. Sivasın bir köyünde de öğretmenlik yaptım. Fakat orası birleştirilmiş sınıf değildi. Burada sınıftaki öğretmen çok farklı kimliklere bürünmesi gerekiyor. Bir yandan hayat bilgisi anlatıyorum, diğer bir yandan sosyal bilgiler anlatıyorum. O bakımdan burası daha fazla deneyim kazandığım bir yer. Burada öğrendiğim şeyler gelecek adına dersler çıkarmamı sağlayacaktır" dedi.

Son Güncelleme: 12.12.2016 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.