banner388

Samsun'da bin 500 gönüllü işaret dili eğitimi alıyor

Samsun'da düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları için bin 500 gönüllü işaret dili eğitimi alıyor.

Samsun'da bin 500 gönüllü işaret dili eğitimi alıyor

Samsun'da düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları için bin 500 gönüllü işaret dili eğitimi alıyor.

27 Haziran 2017 Salı 16:53
Samsun'da bin 500 gönüllü işaret dili eğitimi alıyor

Samsun haber - Samsun'da 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bin 154'ü Türk 96'sı yabancı olan 250'si işitme engelli bin 500 gönüllü vatandaş olimpiyatlarda görev yapmak için işaret dili eğitimi alıyor. Aynı zamanda AVM çalışanlarına, sağlıkçılara, ulaşım sektörü çalışanlarına, hakemlere de işaret dili eğitimi verildi.

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve İşitme Engelliler Olimpiyatı Gönüllü Departmanı Koordinatörü İlkay Aydın, gönüllü görev yapmak için 5 bin 112 kişinin başvuru yaptığı söyledi. Yapılan mülakatlar sonucunda bin 500 kişi seçildi.

Haftanın 2 günü 3'er saat eğitim verildiğini belirten Aydın, "İşaret dili bilenler bilmeyenler, çeşitli meslek grubundan, ev hanımından işçisine, güvenlik görevlisine kadar birçok başvuru oldu. Yaklaşık 10 gün süren mülakatlar sonucu seçtiğimiz bin 500 gönüllümüz arasında, hiç işaret dili bilmeyenlere haftanın iki günü 3’er saat Atakum Gençlik Merkezi’nde eğitim veriyoruz. Diğer işitme engelli gönüllülerimiz de 10’ar günlük kamplarla 19 Mayıs Gençlik Kampı’nda konaklama yeme içme gibi gereksinimleri karşılanarak uluslararası işaret dili eğitimi alıyorlar. 1 Temmuz itibarı ile gönüllü köyünde toplanacak gönüllülerimize iş tanımlarını, engellilere nasıl davranılması gerektiğini anlatacak; Deaflympics’in ve Samsun’un tanıtımını yaparak oryantasyonlarını sağlayacağız" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.