banner388

Samsun'da biber hasadına başlandı ama...

Çarşamba Ovası’nda biber hasadına başlayan çiftçiler, isyan eti.

Samsun'da biber hasadına başlandı ama...

Çarşamba Ovası’nda biber hasadına başlayan çiftçiler, isyan eti.

19 Ağustos 2020 Çarşamba 13:20
Samsun'da biber hasadına başlandı ama...

VATANDAŞA 3 TL'DEN...

Korona virüs salgını gölgesinde hasat sezonuna başlayan Çarşamba Ovası’ndaki biber üreticileri, kendilerinin 1-1,5 TL'ye hale zor verdikleri biberin vatandaşa 3 TL'den satıldığını söylediler.
Samsun’un Çarşamba ilçesi Kirazbucağı Mahallesi’nde 20 yıldır çiftçilik yapan Mustafa Güner, bu yıl tarlasında hasadını yaptığı biberin, ağustos ayı itibariyle düşüşe geçtiğini söyledi.

KORONA YÜZÜNDEN İŞLER DURGUN

Güner, "Babadan kalma bu mesleği 20 yıldır yapıyorum. Daha önceleri girdi ve işçilik ile girdi maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşarken bu yıl pandemi nedeniyle işlerimiz biraz daha düştü. Bahçemde hemen her yıl salatalık, domates, patlıcan, biber, marul ve fasulye ekip hasadını yapmaktayım. Bu yıl haziran ve temmuz ayında işlerim iyiydi ama ağustos ayında tamamen düştü” dedi.

"EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ"


Korona virüs sürecinde zorluk yaşadıklarını söyleyen Güner, “Bu durumda emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Sadece yaptığımız masrafı zar zor karşılıyoruz. Büyük bir kazanç elde edeceksek mesela şu an hasadını yaptığımız biberimizin kilosunu sebze ve meyve haline 3 veya 3.50 TL’ye satmamız gerekiyor. Pazarda da 5 TL’ye satılması lazım. Şuan halde 1 veya 1.50 TL'den hale zor satıyoruz. Bu ürün müşteriye yani halkımıza pazarda 3 TL’ye satış var. Çiftçiler bu durumda nasıl kazanacak?” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.