banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Başından Vurularak Ölen Genç 5 Kişiye Umut Olacak

Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde yer alan bir parkta 16 yaşındaki bir genç başından vurularak ağır yaralanmıştı.

banner269

Samsun'da Başından Vurularak Ölen Genç 5 Kişiye Umut Olacak

Samsun’a bağlı İlkadım ilçesinde yer alan bir parkta 16 yaşındaki bir genç başından vurularak ağır yaralanmıştı.

13 Aralık 2016 Salı 22:40
Samsun'da Başından Vurularak Ölen Genç 5 Kişiye Umut Olacak

Kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan gencin beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşen Sami Ergün adlı gencin ailesi büyük bir fedakarlık göstererek gencin organlarını bağışlama kararı verdi. Sami Ergün’den alınacak olan karaciğeri, 2 böbreği ve 2 korneası 5 kişiye yaşam umudu verecek. Ergün’ün ailesi tarafından bağışlanan organları Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden katılacak olan sağlık ekipleri tarafından bu gece alınacak. Gençten alınacak bir böbrek ile 2 kornea Samsun’da bulunan hastalara nakledilecek, karciğer ise Erzurum’da bulunan bir hastaya umut olacak.
Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, “16 yaşında bir kardeşimizin beyin ölümü gerçekleşti. Ailemiz büyük bir fedakarlık örneğinde bulunarak, organları bağışladı. Bunun üzerine gerekli tetkikler yapıldı. Böbrekler, karaciğer ve kornea için OMÜ ve Erzurum Atatürk Üniversitelerinden gelen ekipler tarafından çıkarılacak. Kardeşimiz böylece 5 kişiye yeni bir yaşam umudu vermiş olacak. 30 bin insanımızın tek çaresi organ nakli olmasındadır. Burada aileye çok teşekkür ediyoruz. Kardeşimize Allah rahmet eylesin diyoruz. Kendisi 5 kişi için yaşam şansı oldu” şeklinde konuştu.
Organ bağışında ailenin büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade eden özel bir hastanenin Organ Nakli Koordinatörü Yoğun Bakım Anestezi Uzmanı Dr. Hatice Alver ise, “Konuyu anneye ilk söylediğimde iyimser yaklaştı. Anne bize ‘ben kendim için organ bağışı düşünürken oğlumun organlarını bağışladık’ dedi. Baba da aynı şekilde çok büyük bir vefa örneği gösterdi. Baba bize ‘oğlumun organları başka hayatlarda can bulsun. Çok sıra bekleyen hasta vardır. Diyalize giren hasta vardır’ dedi. Aynı şekilde ağabeyi, kız kardeşi ve teyzesiyle görüştük. Hepsi de ilk andan itibaren olumlu yaklaştılar. Yardımcı olacaklarını söylediler. Bir yandan bir hayatın solması diğer yandan da yeni hayatların yeşermesi anlamında da bize çok destek oldular” ifadelerini kullandı.
Sami Ergün’ün hastaneye derin koma halinde geldiğini belirten Alver, “Hasta bize ilk geldiğinde derin koma halindeydi. Pazartesi sabahı öğlen gibi yaptığımız tahlillerde beyin ölümünün ilk olurunu verdik ama bekleme süresinin sonunda en son bu sabah saat 10.00 itibariyle beyin ölümünü deklare ettik” dedi.

Son Güncelleme: 15.12.2016 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dost 2016-12-14 04:45:07

canım kardeşim Allah rahmet eylesin

Avatar
Kurtuluş Gonca 2016-12-15 15:26:29

Allah rahmet eylesin