banner388

Samsun'da Balkan Tarihi Kongresi

Samsun'da 3-4 Aralık tarihleri arasında Balkan ülkelerinde birçok misafirin de katılacağı “10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi” düzenlenecek.

Samsun'da Balkan Tarihi Kongresi

Samsun'da 3-4 Aralık tarihleri arasında Balkan ülkelerinde birçok misafirin de katılacağı “10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi” düzenlenecek.

26 Kasım 2016 Cumartesi 11:53
Samsun'da Balkan Tarihi Kongresi

Karadeniz Bölgesinde aktif olarak çalışan Rumeli-Balkan ve mübadil dernekleri Samsun Mübadele Derneğinin misafiri olarak Samsun'a geldi. Kahvaltıda buluşan dernek temsilcileri yeni kurulan Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu hakkında bilgi alış verişindebulunup, gelecek hafta yapılması planlanan 10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'nin programına dair bilgi aldılar.

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar'ın da katıldığı kahvaltıda ev sahibi dernek olarak söz alan Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Yanık, "3-4 Aralık tarihlerinde Samsun'da düzenleyeceğimiz 10. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresine Balkan ülkelerinden birçok bakan düzeyinde siyasi, diplomat, araştırmacı, gazeteci ve sanatçılar katılacak. Ücretsiz olarak herkesin izleyebileceği kongrede, bu katılımcılardan 46’sı bildiri sunacak ve bu sayede tarih, kültür, siyaset, sanat alanlarına meraklı herkesi doyuracak" diye konuştu.

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Geçici Başkanı Recep Ertorun ise neredeyse 100 sene önce büyük acılarla terk ettikleri toprakları özlediklerini, atalarının geleneklerini Karadeniz'de yaşatmak istediklerini ve geçmişte yaşanan ayrışmaların da bu çatı altında giderileceğine inandığını söyledi.

Son Güncelleme: 27.11.2016 18:36
Anahtar Kelimeler:
BalkanMübadeleOlcay Yanık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.