banner388

Samsun'da Balıkçılar Hem Güldü Hem Düşündüler

Bu sene ki palamudun çok fazla olması balıkçıların yüzünü hem güldürdü hemde hamsi için düşündürüyor.

Samsun'da Balıkçılar Hem Güldü Hem Düşündüler

Bu sene ki palamudun çok fazla olması balıkçıların yüzünü hem güldürdü hemde hamsi için düşündürüyor.

23 Eylül 2016 Cuma 16:57
Samsun'da Balıkçılar Hem Güldü Hem Düşündüler

Balıkçılar palamutta son senelerde en bereketli dönemini yaşıyor. Oldukça fazla miktarda çıkan palamut, adeta balıkçı tezgahlarını kaplamakta. Hem balıkçılar hem vatandaşlar bu durumdan çok memnunlar. Çok rağbet gören palamut için balıkçıların önünde kuyruklar oluşmakta.  İlk günlerde çıkmış olan küçük palamudun 4 tanesi 10 liraya satılmaktayken şimdi de bir kilonun üstüne çıkmakta olan 1 tane palamut 7 liradan satılmakta. Ancak palamudun hamsi ile beslenen bir balık olması ve gün geçtikçe boyutlarının büyümesi balıkçıları düşündürüyor. Çok iyi bir palamut sezonu geçirmiş olduklarını söyleyen balıkçılar, palamudun çok olması sebebi ile hamsinin bu sene az olabileceğini söylüyorlar.



Mehmet Kılıç: "HAMSİNİN AZ OLMA İHTİMALİ VAR"
Samsun Saathane Meydanı balıkçı esnaflarından Mehmet Kılıç, "Palamut bu yıl oldukça fazla. Tanesi 1 kilo 200 gram geliyor. Tanesini 7 liradan satmaktayız. 3 tanesi ise 20 lira. Vatandaşlar bol bol alıyorlar. Ucuz olduğundan fazla alınıyor, kış için dolabına koyuyorlar. Uzun süredir görülmemiş olan bir bolluk yaşanmakta. Ben 15 ile 20 yıl öncesinde böyle bir bolluk gördüm. Sıra hamside ancak palamut hamsiyi yediği için bu sene hamsinin az olma ihtimali var. Hamsi Ekim’in 15’inden sonra çıkarsa eğer hamsi bolluğu yaşanır. Fakat Kasım’da çıkarsa çok az olabilir" dedi.

Son Güncelleme: 23.09.2016 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.