banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Balıkçılar Dertli

Samsunlu balıkçılar, balık fiyatlarının uygun olmasına karşın Kurban Bayramı sebebiyle satışların azaldığını söylediler. 

banner269

Samsun'da Balıkçılar Dertli

Samsunlu balıkçılar, balık fiyatlarının uygun olmasına karşın Kurban Bayramı sebebiyle satışların azaldığını söylediler. 

17 Eylül 2016 Cumartesi 15:32
Samsun'da Balıkçılar Dertli

1 Eylül’de açılan balık sezonuyla beraber yoğun ilgi gören balık tezgahları, Kurban Bayramı’nın ardından eski yoğunluğunu kaybetti. 25 yıldır balıkçılık yapan Ahmet Dündar, “Bu sene balık bol, fiyatlar normal.  Şu sıralar tezgahlarda en bol çinakop, palamut ve istavrit var ve bunların peşine de hamsiyi bekliyoruz. 800 gram palamudun tanesi 5 liradan, çinekop 10, istavriti 7 liradan, hamsiyi 5liradan, mezgiti 10 liradan ve barbunu da 10-20 lira arasında satıyoruz” dedi.

20 yıldır balıkçılık yapan Sezgin Kocaman ise,“Şu anda kurban etlerinin hala evlerde olmasından dolayı balığa ilgi azaldı, ama 1 hafta sonra işlerin daha da güzelleşeceğini ümit ediyoruz. Fiyatlar şu anda bedava denecek kadar ucuz, ama balığa biraz daha talep olsa fiyatlar 1-2 lira zamlanabilirdi. Bundan sonra fiyatlar artmaz ama aşağıya da düşmez, çünkü şu anda balıklar, vatandaşların alıp dolaba saklama döneminde. Buzdolabında saklanan balıklar tek seferde çıkartıp tüketebilir” diye konuştu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.