banner388

Samsun'da balık tezgahları şenlendi

Kestane karası fırtınasından sonra Samsun'da balık bolluğu yaşandı.

Samsun'da balık tezgahları şenlendi

Kestane karası fırtınasından sonra Samsun'da balık bolluğu yaşandı.

01 Ekim 2018 Pazartesi 16:51
Samsun'da balık tezgahları şenlendi

Samsun Haber-Geçtiğimiz günlerde kestane karası fırtınasının ardından balık miktarında azalma olup fiyatları yükselmişti. Kestane karasının geçmesinin ardından balık tezgahlarında bolluk yaşandı. 

Genel olarak bugün Samsun'da balık tezgahları şu şekilde: 

"Barbun 10 TL, mezgit 7 TL, palamut 1 tane 10 TL, istavrit 7 TL, somon 20 TL, levrek 25 TL, çupra TL, hamsi 10 TL, kalkan 70 TL."

PİYASA CANLANDI

Fırtınanın geçmesi ile birlikte tezgahların canlandığını belirten balıkçı Kurtça Aydın, "Bir hafta önce kestane karası vardı. Kestane karasından sonra balıklar meydana çıktı. Palamutlar büyüdü. Barbunlar, mezgitler büyümeye başladı. Bir tane palamut 1-1,5 kilo geliyor. Palamut yağlandı. Vatandaşlarımız bu aralar dolaba palamut atabilir. Bu sene balık bol. Hamsi biraz küçük. İnşallah hamsinin boyu da büyür. Geçen yıla oranla balık fiyatları daha uygun. Fiyatlar yarı yarıya düştü" ifadelerini kullandı.

KESTANE KARASI HERKESE YARADI

Kestane karasının hem alıcıya hem satıcıya yaradığını vurgulayan balıkçı Onur Can Köse, "Kestane karasında balık az çıkıyordu. Fiyatlar da yükselmişti. 2 gündür fiyatlar uygun. Satışlarımız iyi. Kestane karası olamadan ya kıtlık ya bolluk olacak demiştik. Bolluk oldu. Bereket devam ediyor. Alan memnun satan memnun. Herkesin yüzü gülüyor" sözcüklerini kullandı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2018-10-01 20:12:30

balık bol, balıkçılar mazotu piyasadan ucuz alıyor ama palamut 10 lira! YERSENİZ!!!

Avatar
ahmet 2018-10-02 16:21:26

Şehirde 10 lira olan bakıl atakum da 15 lira hayırdır beyler atakum da enayi mi çok

Avatar
erhan... 2018-10-02 16:26:33

Ya arkadaş her balık haberinde şu balıkçının resmini görmekten sıkıldık...