banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Balık Fiyatları Ne Durumda?

Samsunlu balıkçılar hava şartları nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi.

banner269

Samsun'da Balık Fiyatları Ne Durumda?

Samsunlu balıkçılar hava şartları nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi.

02 Şubat 2017 Perşembe 16:40
Samsun'da Balık Fiyatları Ne Durumda?
Samsun Haber- Samsun'da son yılların en sert kışı balık tezgahlarınıda vurdu. Geçtiğimiz günlerde kilosu 20 liradan satılan hamsi, şimdilerde neredeyse hiç yok. Piyasada satılan buzhane hamsi fiyatlarında 10 liradan alıcı buluyor. 

Hamsi Çıkmıyor

Yağan yoğun karın ardından balık türlerinde yok denecek kadar bir azalma olduğunu burgulayan balıkçı Batuhan Çağlayan, “Kar balık piyasasını oldukça olumsuz etkiledi. Hamsi yok gibi bir şey. Diğer balıklarda yok denecek kadar az çıkıyor. Geçen sene bu zamana oranla balıklar bir hayli zayıf. Mesela geçen sene bu zamanda olan balıklardan istavrit bu sene yok. Şu anda sadece iri mezgit, iri barbun ve kefal satıyoruz. Geçen sene bu zamanda sarıkanat, çinekop, istavrit, sargan gibi balıklar vardı. Kalkan da hiç bulunmuyor. Fiyatlar ise mezgit 10 lira, barbun 20, tirsi 10, çupra 20, levrek 20, somon 15, ince çinekop 10 lira şeklinde sıralanıyor” dedi.

Kefal Tutuluyor

Kefal satışlarının diğer balıklara oranla daha fazla olduğunu ifade eden balıkçı Onurcan Köse ise, “Kar yağsa da balık alacak olanlar balıklarını alıyor. Talep var. Bugün en fazla çıkan balık türü kefal oldu. Kefalin kilosu 7 liradan satılıyor. Bu günlerde sadece kefal çıkıyor. Vatandaşları bugünlerde kefal yemeye davet ediyorum” diye konuştu.
Çeşitliliği ile göz dolduran balık tezgahları da yağan karın ardından eski günlerini arar oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.