banner388

Samsun'da Av Yasağı Bitti !

Samsun'un ilçesi olan 19 Mayıs’da 15 Nisan'da başlamış olan av yasağının kalkması ile gırgır tekneleri ile küçük tekneler denize açılıp "Vira Bismillah" dediler.

Samsun'da Av Yasağı Bitti !

Samsun'un ilçesi olan 19 Mayıs’da 15 Nisan'da başlamış olan av yasağının kalkması ile gırgır tekneleri ile küçük tekneler denize açılıp "Vira Bismillah" dediler.

01 Eylül 2016 Perşembe 09:32
Samsun'da Av Yasağı Bitti !

Teknelerle gece yarısı denize açılarak ağlarını bırakan balıkçılar en fazla istavrit, çinakop, barbun mezgit istavrit yakaladılar. Dereköy’ün Balıkçı Barınağı’ndan Vira Bismillah bu sezonun ilk balık avını başlatmış olduklarını belirten Bekir Kılıç, "Şuan ki görüntüler çok iyi, inşallah hep böyle olur. İlk gecemizde çok açılamadık yine de fena değildi. Bundan sonra daha umutluyuz. Şu anda istavrit arıyoruz. İlk denize çıkmamız ile balığımızı da tuttuk” dedi. 



Balıkçılardan Ömer Akgöz ise “Sezon çok iyi geçecek gibi görünüyor. Oltaya gitmekte olan arkadaşlarımızdan da tahmin etmiştik. Çinakop, istavrit birde palamudu zaten görüyorduk. İlk gün hava sebebiyle palamut olmamıştı. İnşallah bu akşam birde yarın havanın sakin olmasını bekliyoruz. Şuan istavrit iyi gözükmekte. Vatandaşlar ucuz balık yesin fakat burada da çok fazla personel çalışmakta. Bir sürü borcumuz var, bunu da balıkla ödeyebiliriz. Bütün herkes balık yesin. Hem balık tutan kişiler kazansın hem de vatandaşlarımız balık yesin ama her şey de değerinde olsun. Teknelerimiz milyonluk tekneler. Balıkçılar bonkerdir, geleni hiç boş çevirmezler fakat kazanmamız gerekiyor. Evde bizi bekleyen çoluk çocuk var. Bu teknelerde neredeyse 25 kişi çalışmakta. Kaptanlar denizde bu tayfaya bakmak zorunda. Mazot parası vermesi gerek, ağların parasını vermesi gerek, zorluklar içerisinde Mayıs ayına kadar böyle devam edecek. Bizim evimiz Mayıs ayına kadar denizde olacak” açıklamasında bulundu. 




 

Son Güncelleme: 01.09.2016 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.