banner388

Samsun'da av yasağı başlıyor

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 1 Nisan’dan itibaren iç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanmasının yasak olduğu aktarıldı.

Samsun'da av yasağı başlıyor

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 1 Nisan’dan itibaren iç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanmasının yasak olduğu aktarıldı.

30 Mart 2018 Cuma 19:09
Samsun'da av yasağı başlıyor

Samsun Haber - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü av yasağıyla ilgili açıklama yaptı.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı yaptığı yazılı açıklamada, "İç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı 1 Nisan 2018'de başlıyor. Av yasağının başlaması ile balıkçılarımızın kayıklarını karaya çekmeleri zorunludur. Av yasağının sona ereceği 1 Temmuz 2018 tarihine kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılması, gerek teknelerde gerekse kıyıda av araç gereçlerinin bulundurması da yasak kapsamında olduğu unutulmamalıdır. Av yasağının başlaması ile birlikte yasaktan önce avlanılan balıkların en geç üç gün içerisinde İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine stok tespitinin yaptırılmasını takiben satışı yapılabilecektir. Tespiti yapılmayan ürünlerin nakline ve pazarlanmasına izin verilmeyecek ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Stok tespiti yaptırılan balıkların satışında ‘stok tespit belgesi’ bulundurulmalı ve bu balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya işlenmesi gerekmektedir.

1 Temmuz’a KADAR AVLANMA YOK!

Yasakların başlangıç ve bitiş tarihi olan 1 Nisan-1 Temmuz 2018 tarihleri arasında Samsun ili sınırları içerisinde bulunan Bafra Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl-Simenit, Ladik Gölü gibi doğal göllerimizin yanı sıra Derbent, Susuz, Altınkaya 1 ve 2, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde İl ve İlçe Müdürlükleri Su Ürünleri Kontrolörlerince denetimler yapılacak olup yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacaktır. Başta balıkçılarımızın ve tüm halkımızın yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini, av yasaklarına uymaksızın yasak dönemde avcılık yapanları en yakın İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize, jandarma, emniyet ve belediye zabıta teşkilatına haber vermeleri ve balıklara yaşamları boyunca en az bir kere üreme imkânı verilmesi gerektiği unutulmamalıdır" dedi.

Son Güncelleme: 02.04.2018 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 2018-03-30 21:44:10

iyi olur da nerde daha şimdiden costal samayiĺ tarafları talan ediliyor yetgililer göreve

Avatar
Mehmed 2018-03-31 01:05:00

Tufefekli avlarda uasak olsun yazik hayvanlara nasil bir canisiniz siz ne gunahi var hayvanin yavrusunun yanina giderken ölduruyosunz açmı kaldıniz sanki Allah tek tek canini yaktiginiz hayvanlari elbet sorucaktir size

Avatar
ömer 2018-04-02 11:53:15

Yukarda sayılan balıklar hariç diğer balıkların amatör avcılığı serbesttir, zaman yasakları yoktur.Mesela alabalık, mesela turna bu balıkların avcılığı şu an serbest.