banner388

Samsun'da atık malzemelerden defile

Samsun'da lise öğrencileri tarafından atık malzemelerden oluşturulan elbiselerle düzenlenen defile büyük ilgi gördü.

Samsun'da atık malzemelerden defile

Samsun'da lise öğrencileri tarafından atık malzemelerden oluşturulan elbiselerle düzenlenen defile büyük ilgi gördü.

22 Ekim 2017 Pazar 15:24
Samsun'da atık malzemelerden defile

Samsun Haber - Samsun'da lise öğrencileri, topladıkları atık malzemeler ile tasarladıkları elbiselerle defile düzenledi. Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan elbiseler ve sergi büyük ilgi gördü.


AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK

Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seher Kulin yapılan çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Elbiselerimizde çöp poşetleri, CD’ler, kablolar ve ona benzer doğayı kirleten, yüzyıllarca yok olmayan materyaller kullandık. Daha önce de birkaç defile yapmıştık. Bu tür etkinliklerde defile yaparak farkındalığı arttırmak istiyoruz. Bugün 15 elbise hazırladık. 15 öğrencimiz, kendileri hazırlayıp kendileri diktiler. Sunumunu da kendileri yaptılar. 9 giyim öğretmenimiz de destek verdi. Amacımız öğrenciler vesilesi ile herkeste çevre bilinci oluşturmaktı. Bunda başarılı olduğumuzu da düşünüyoruz. Bu elbiselerin bir maliyeti yok. Hepsi geri dönüşüm malzemelerinden elde edildi. Biriktirilen atık malzemeler daha sonrasında elbise ve gelinliklere dönüştürüldü. Bu defilenin hazırlanması 3-4 ayımızı aldı" dedi.



İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ÖNEMİ

TSO ABBM Koordinatörü Esma Deniz ise vatandaşları iklim değişikliği konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "AB Türkiye Delegasyonu tarafından 20 ilimizde sürdürülmekte olan Türkiye’de ABBM ağının desteklenmesi projesi kapsamında Avrupa İklim Haftası kapsamında böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız, iklim değişikliği ile mücadelede yerelde küçük dahi olsa katkıların ne kadar önemli olduğunu anlatabilmek. Bir farkındalık oluşturmak için bu etkinliği yaptık. Etkinliği, TEMA ve Bulvar AVM ile birlikte gerçekleştirdik. TEMA gönüllüsü birçok okul da etkinliğimizde bize katkı sağladılar. Etkinliğimize ziyaretçi ve katılımcı olan tüm Samsun halkına iklim değişikliği ile mücadelede kendilerinin küçük de olsa katkı sağlamalarının anlatmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunDefile
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.