banner388

Samsun'da Asri ve Kıranköy Mezarlıkları doldu

Samsun'da Asri ve Kıranköy Mezarlıklarının yüzde 90'u dolarken Derecik Mezarlığı'nda ise doluluk oranı yüzde 30'a ulaştı.

Samsun'da Asri ve Kıranköy Mezarlıkları doldu

Samsun'da Asri ve Kıranköy Mezarlıklarının yüzde 90'u dolarken Derecik Mezarlığı'nda ise doluluk oranı yüzde 30'a ulaştı.

30 Haziran 2018 Cumartesi 12:38
Samsun'da Asri ve Kıranköy Mezarlıkları doldu

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Ali Kukuş, mezarlıklar hakkında bilgi verdi. Asri ve Kıranköy Mezarlıklarında doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığını belirten Kukuş, “Kıranköy ve Asri Mezarlıklarında şu anda çok az sayıda mezar yerlerimiz mevcut. Bu yerler vatandaşlarımıza mezar yeri ücreti karşılığında veriliyor. Diğer tüm hizmetler ise ücretsiz olarak veriliyor. Mezar yeri kişi başı 150 TL’den başlayarak 4 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Yani buradan 3-4 kişilik yer alarak kendi mezarlığını çevirmek isteyen vatandaşlar olduğunda ücretler de ona göre belirleniyor" dedi.

Derecik mezarlığının ilk etabının dolduğunu açıklayan Kukuş, "Biz orada ikinci 100 dönüm araziyi de açmak üzereyiz. Kıranköy Mezarlığımız ise yaklaşık olarak 340 dönüm bir araziye kurulmuş mezarlık alanımızdır. Burada yaklaşık olarak 60 bin kişi defnedilmiş durumda. Asri Mezarlığımızın ise yüzde 90’ı dolu. Asri Mezarlığı çok eski bir mezarlık olduğu için neredeyse tamamen dolmuş durumda. Şu anda sadece Derecik Mezarlığımız boş durumda. Burada yüzde 30 oranında bir doluluk oranı mevcut. Defin işlemleri Derecik Mezarlığımıza yapılabiliyor. Kıranköy ve Asri Mezarlıklarında ise 20-25 sene önce buradan mezar yeri alan vatandaşlarımız gelip defin işlemlerini yapabiliyorlar” diye konuştu.

Gazi ve şehit ailelerine mezar yerlerinin ücretsiz verildiğine dikkat çeken Kukuş, "Mezarlıklar Müdürlüğü olarak günde 20 ölünün defin işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu cenazelerin ortalama 10 ila 15’i bizim bölgemizde defin oluyor. Geri kalan kısmı ise ilçelere gidiyor. Biz ayrıca organ bağışında bulunan vatandaşlarımıza ve şehit ailelerine ücretsiz mezar yeri veriyoruz. Gazilerimiz ve eşleri için de ücretsiz mezar yeri tahsis ediyoruz” şeklinde ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun haber 2018-06-30 15:36:52

Ne yapalım ölmeyelim o zaman