banner388

Samsun'da aşı başarısı

Sağlık Bakanı Koca'nın son paylaşımının ardından Samsun'un da ikinci doz aşıda yüzde 75 barajını aşarak mavi iller kategorisinde yer aldığı görüntülendi.

Samsun'da aşı başarısı

Sağlık Bakanı Koca'nın son paylaşımının ardından Samsun'un da ikinci doz aşıda yüzde 75 barajını aşarak mavi iller kategorisinde yer aldığı görüntülendi.

12 Ekim 2021 Salı 21:10
Samsun'da aşı başarısı

Samsun ilk doz aşıda yüzde 75'in üzerindeyken ikinci doz aşıda bu sayıyı elde edememişti. Aşılama oranında yükselişe geçen Samsun'da artık mavi kategoride yer alıyor. 

Samsun Gazi Devlet Hastanesi Covid-19 aşı biriminde görev yapan hemşire ve doktorların aşılama sürecinin başından beri verdiği mücadele ile  sadece Gazi Devlet Hastanesi'nde137.800 aşı yapıldığı öğrenildi. Bu oran Samsun genelinde ise yüzde 75 aşı oranı başarısına denk geliyor. 

TOPLUM BAĞIŞIKLILIĞININ ARTMASI İÇİN AŞI ŞART

Gazi Devlet Hastanesi Covid- 19 aşı birimi çalışanları koronavirüste gelinen noktayla ilgili "Toplumun bağışıklılığın artması için aşının gerekliği olduğunu herkesin kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için aşı olmaları gerektiğini" söylediler.

Bir 1 kişi görseli olabilir

Bir 2 kişi, oturan insanlar ve şunu diyen bir yazı 'DPR Sağlık Bakan' görseli olabilir

"ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIĞIMIZ İSE; ÖNCELİĞİMİZ AŞI OLMAK VE EKSİK DOZLARI TAMAMLAMAK OLSUN"

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada  "137.800 doz aşı, Sağlıklı Hayata Atılan 137 Bin Adım Kadar Kıymetli. Bu yüzden önceliğimiz sağlığımız ise; Önceliğimiz aşı olmak ve eksik dozları tamamlamak olsun." ifadeleri kullanıldıç

2. DOZDA SAMSUN ARTIK MAVİ

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre Samsun'da mavi iller arasında yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "MAVİ SAMSUN: “Her 4 kişiden 3’ümüz 2. doz aşımızı yaptırdık!” Mavi il sayımız 28’e ulaştı. Geride kalan 53 il hızlı hareket etmeli!" açıklamasında bulundu

VALİ'DEN SAMSUN HALKINA TEŞEKKÜR

Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı'da Samsun'un mavi kategorisinde yer almasıyla ilgili "Kıymetli hemşehrilerim; Sizlerin desteği ve sağlık çalışanlarımızın gayretleriyle bu akşam itibarıyla ilimiz genelinde ikinci doz koronavirüs aşısını yaptıranların oranı % 75’e yükseldi ve mavi kategorideki düşük riskli iller arasındaki yerimizi alarak, artık toplumsal bağışıklığa her zamankinden çok daha yakınız. Bu güzel gelişme vesileyle aşının gücüne inanarak ilk fırsatta aşısını yaptıran tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Henüz ilk doz aşısını yaptırmamış veya ikinci dozunu geciktirmiş olan vatandaşlarımızdan hassasiyet göstererek bir an önce aşılarını yaptırmalarını önemle istirham ediyorum. Ayrıca, aşı oranları yükselmesine rağmen tedbirlere uyumun azalmasıyla birlikte vaka sayılarında meydana gelen artışın önüne geçebilmek adına tüm hemşehrilerimizi maske, mesafe ve temizlik kurallarına bir süre daha titizlikle uymaya davet ediyorum" açıklamalarında bulundu

Son Güncelleme: 12.10.2021 22:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif 2021-10-13 10:41:45

Aşılama hızı aksine Samsun'da çok yavaş bir tarafta 6-8 ay önce ilk dozunu olmuş kişiler varken bir taraftan ilk dozunu bile olmamış kişiler dolu yani bu aşı olmayan yada sallayan kişiler bu işi ağırdan aldıkça geçmiş sürede aşısıni tamamlayan kişilerin koruması düşüyor buda toplum bağışıklığını çıkmaza sokuyor daha hızlı asi programına uyulmalı