banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da artan kazalarla ilgili açıklama

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, Samsun'da artan trafik kazalarıyla ilgili uyarılarda bulunarak, "Ya telefonlarını kullansınlar yada araçlarını kullansınlar" dedi.

banner269

Samsun'da artan kazalarla ilgili açıklama

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, Samsun'da artan trafik kazalarıyla ilgili uyarılarda bulunarak, "Ya telefonlarını kullansınlar yada araçlarını kullansınlar" dedi.

31 Temmuz 2017 Pazartesi 12:03
Samsun'da artan kazalarla ilgili açıklama

Samsun haber - Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, Samsun'da son dönmelerde artan trafik kazalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 


"TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTU"


Samsun'da düzenlenen olimpiyatlar nedeniyle trafik yoğunluğunun oluştuğunu ifade eden Başkan Kavuran, "Bu konudada tüm Samsun halkı ihtimam gösterdi. Ülkemizi çok güzel bir şekilde temsil ettiler . Haliyle trafiğin kalasbalık olması ufak tefek kazalara sebebiyet verdi. Bu kazaların yüzde 90'ı kavşaklarda ve dikkatsizlikten meydana gelmektedir. Bunlar ölümlü ve yaralanmalı kazalardan ziyade maddi hasarlı kazalardır. Meydana gelen kazaların yüzde 96'sı ise sürücülerden kaynaklanmaktadır" dedi.


YA TELEFONLARINI KULLANSINLAR YA DA ARAÇLARINI


Sürücülerin cep telefonuyla konuşurken araç sürmemesi gerektiğinin altını çizen Kavuran, "Sürücüler yolda giderken hız limitlerine uymayıp hatalı sollama yapıyor. Aynı zamanda kırmızı ışık ihlalide yapıyorlar ama bunlardan daha önmelisi yolda giderken cep telefonuyla  konuşma ve mesajlaşmadır. Bu konuda vatandaşlarımızın çok daha duyarlı olmalarını, mümkünse cep telefonuyla hiç bir şekilde konuşmamalarını istiyoruz. Eğer çok önemli bir konuysa araçlarını sağa çekip kazaya neden olmayacak bir şekilde orada görüşsünler. Ya telefonlarını kullansınlar yada araçlarını kullansınlar. Bu konu üzerinde de önemli çalışmalar yürütülüyor. Alkol denetimi nasıl sıklaştırıldıysa cep telefonuyla araç kullanma denetimleride sıklaşacak. Tüm ülkemizde elektronik denetleme sistemlerinde hız limitleri, hatalı sollamalar kaydedilerek cezai işlem uygulanacak. 


"KAZA ORANI DÜŞTÜ"

Geçmiş yıllara göre kaza oranının düştüğünü söyleyen Başkan Kavuran, "Trafik kazası oranları araç ve insan sayısına göre hesaplanır. Tafik kazaları özellikle sürücülerin varacakları yerlere en yakın noktalarda olmakta. Vatandaşlarımızın çok daha duyarlı bir şekilde araç kullanmalarını ve trafik kullarına uymaları gerekmektedir" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atif 2017-07-31 19:27:05

Ne olimpiyati kardeşim kimi kandiriyorsunuz samsundaki arterler artik trafigi kaldiramiyor park sikintisi var daracik sokaklar park etmis araclarla dolu olimpiyat falan dgl bu is samsun trafigi kaldiramiyor artik şişti