banner388

Samsun'da Arapça Tabela Operasyonu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı resmi ve sivil zabıta ekipleri ve İl Göç İdaresi ekipleri, yabancı uyruklu şahısların işlettikleri işletmeleri denetledi.

Samsun'da Arapça Tabela Operasyonu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı resmi ve sivil zabıta ekipleri ve İl Göç İdaresi ekipleri, yabancı uyruklu şahısların işlettikleri işletmeleri denetledi.

10 Ocak 2019 Perşembe 17:52
Samsun'da Arapça Tabela Operasyonu

Samsun’da zabıta ekipleri, yabancı uyruklu kişilere ait iş yerlerinde tabela, çalışma izni ve ruhsat denetimi yaptı. Kanunlara uymayan iş yerleri hakkında tutanak tutuldu. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı resmi ve sivil zabıta ekipleri ve İl Göç İdaresi ekipleri, İlkadım ilçesi Ağabali Köprüsü etrafında bulunan başta yabancı yabancı uyruklu kişilerce işletilen iş yerlerini denetledi. Denetimler kapsamında ekiplerce iş yerlerine asılan Arapça tabelalar, çalışma izni ve iş yeri ruhsatı incelenirken kanunlara uymayan iş yerleri hakkında ise tespit tutanağı tutuldu. Belirli bir süre içerisinde kanuna uygun davranmayan iş yerleri ise mühürlenecek. 

TABELALAR NASIL OLMALI?

Ekipler ayrıca iş yeri sahiplerine tabelaların nasıl olması gerektiğini de anlattı. Tabelanın Türkçe olması gerektiğini vurgulayan ekipler “Tabelalarda iş yeri ismi kırmızı puntolarda büyük harflerle Türkçe, altına mavi puntoyla küçük harflerle Arapça yazılması gerekiyor. Tabelanın hem Türklere hem de Araplara hitap etmesi gerekiyor” uyarısında bulundu.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Kara 2019-01-10 19:32:18

Çok geç kaldınız.

Avatar
Yok daha neler 2019-01-10 22:23:56

Acaba siz onların ülkesine sığınsaydınız size o ülkenin kıytırık bir şehrinde masa başına oturtup başkanlık yaptırırlarmıydı... Bu ne müsamma ... TC cumhuriyetinde saçma sapan tabelalar dolu ortalık ... Halbuki benim vatandaşım olan Simit satıp seyyar satıcılıkla ailesini geçindiren insanalra bu kadar musemmalı olmadınız

Avatar
ynos 2019-01-10 18:20:38

8 yıl oldu mülteciler turkıye ye göç edeli lakin hiç bir mülteci kanunumuz yok ıstedıklerı gıbı hareket edıyorlar olay polise intikal ettiğinde emniyet guclerınınde yapacagı bır sey yok sacma sapann bir sistem var ne yazık ki

Avatar
ATSIZ 2019-01-11 08:55:15

Talimhane Caddesi civarlarındaki dükkanlara bakın. Özellikle ikinci el eşya satan dükkanlara. Samsun değil, Şam olmuş oralar.

Avatar
Serhat 2019-01-10 22:50:14

Bu hükümet suriyelilere yol yapıp, yol verdi şimdi geçtiği yolu ücretli yapıyor :) Adamlarda mantık olarak türkler bize geliş iş yapmaz diyor ve kendi vatandaşlarına iş yapıyor oda kendi dilinden tabela hazırlıyor. Hoş geldin yeni TÜRKİYEM!

Avatar
Tahir 2019-01-11 00:35:09

Yok daha neler adlı yorumcu..!!! TÜRKLER asla mülteci olmaz...sonuna kadar onuruyla savaşır...sen hangi millettensin...???

Avatar
Gözlemci 2019-01-11 01:08:24

Aman ha fazla karışmayın. Bırakın kafalarına göre davransınlar. Sonra birilerinden fırça yersiniz bırakın güzelim şehrimizin içine etmeye devam etsinler.

Avatar
yer 2019-01-11 09:09:40

aferin belediyeye yabancıları yerli ve miilli olmaya davet etmiş tamda reisin dediği gibi yerli ve milli