banner388

Samsun'da Anlamlı Tiyatro

Canik’te öğrencilere sahnelenen "Seher'in Kadınları" adlı tiyatro salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Samsun'da Anlamlı Tiyatro

Canik’te öğrencilere sahnelenen "Seher'in Kadınları" adlı tiyatro salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

16 Kasım 2016 Çarşamba 17:21
Samsun'da Anlamlı Tiyatro

Ücretsiz olarak Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi tarafından düzenlenen oyunda kadınların tarihi görevlerde üstlendikleri roller duygusal olarak anlatıldı. Deneyimli tiyatro oyuncuları Nazlı Çığa, Kahraman Sivri ve Soner Türker, eşi Sarıkamış’ta şehit olan Fatma Seher’in milli mücadele yıllarında göstermiş olduğu kahramanlıklar duygusal yoğunluğu yüksek bir oyunla sergilendi. Ayrıca oyunda Özgecan başta olmak üzere Türkiye’de katledilen kadınların geride bıraktıkları fotoğraflar slayt eşliğinde sergilenerek kadına şiddete vurgu yapıldı. Oyun salondaki izleyicilerce ayakta alkışlandı.

Oyun sonunda tiyatroculara teşekkür eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kadınların tarihte önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı. Türk kadının milli mücadele döneminde gösterdiği kahramanlığı 15 Temmuz günü yine gösterdiğini ifade eden Genç, ‘‘Yürekleri vatan sevgisiyle dolu olan, zamanı geldiğinde vatanları için gözlerini kırpmayan kahraman şehit kadınlarımızı rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 17.11.2016 18:17
Anahtar Kelimeler:
CanikTiyatro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.