banner388

Samsun'da anlamlı proje

Down Park Kafe'de yapılan "Down'lu Garsonlar Mesleki Eğitim ve İstihdam" projesinin açılışı düzenlendi.

Samsun'da anlamlı proje

Down Park Kafe'de yapılan "Down'lu Garsonlar Mesleki Eğitim ve İstihdam" projesinin açılışı düzenlendi.

03 Aralık 2017 Pazar 16:55
Samsun'da anlamlı proje

Samsun Haber - Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Down Park Kafe'de yapılan "Down'lu Garsonlar Mesleki Eğitim ve İstihdam" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun ve Atakum Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen proje, İŞKUR tarafından finanse ediliyor.



Projede kapsamında hafif ve orta düzeyde down sendromlu 10 kişiye Servis Elemanı Yardımcısı Meslek Eğitimi verilecek. Eğitim sonrasında ise 2 kişi Atakum Down Park Kafe'de istihdam edilecek. Her kursiyer, kurs süresince her gün 35 TL para verilecek ve kaza ve genel sağlık sigortaları da İŞKUR tarafından yapılacak.


 
Projenin açılışında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerinde ve toplumun yararına olan projeleri seri bir şekilde hayata geçirmeye devam ediyoruz. Amacımız bu sevimli sevgili yavrularımızı toplumla kaynaştırma, iletişimlerini artırma adına bu sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiriyoruz. Toplumumuzun bütün fertlerine eşit yaklaşan, ihtiyaçları doğrultusunda bir belediyecilik sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
 

Samsun Valisi Osman Kaymak ise herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, "Engelli vatandaşlarımıza saygı ve sevgiyle yaklaşmamız lazım. Hükümetimiz son on yılda sosyal devlet anlamında çok büyük değişiklikler yaptı. Sosyal devlet anlamında Avrupa'nın çok daha önünde" ifadelerini kullandı.



Açılışa; AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, TÜGVA Samsun İl Başkanı Hakan Durmuşoğlu, FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.