banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da anlamlı etkinlik

Samsun'da, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" kapsamında yürüyüş düzenlendi.

banner269

Samsun'da anlamlı etkinlik

Samsun'da, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" kapsamında yürüyüş düzenlendi.

02 Nisan 2018 Pazartesi 13:06
Samsun'da anlamlı etkinlik

Samsun'da, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" kapsamında "Otizmi fark et, kabul et, bizimle yürü" sloganıyla yürüyüş düzenlendi. 

"2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, otizme dikkat çekmek amacıyla "Fark et, kabul et, bizimle yürü" sloganıyla etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü'nün organize ettiği otizm farkındalık yürüyüşü, İstiklal Caddesi'ndeki Verem Savaş Dispanseri önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Mavi kıyafet, mavi balonlarla yürüyen otizmlilere diğer vatandaşlar da destek verdi. Etkinlik, 400 mavi balonun uçurulmasıyla sona erdi. 

"Sosyal devlet anlamında büyük aşama kaydettik" 

Yürüyüşe katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, Dünya Otizm Farkındalık Günü ile ilgili olarak, "Bütün vatandaşlarımızın otizmi fark etmeleri, onlara anlayışla yaklaşmaları ve onlara yardımcı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın fark etmelerini diliyorum. Otizm mücadele edilebilir bir hastalık. Duyarsız kalındığında aileler de sıkıntılar yaşıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konuda büyük hizmetleri var. Sosyal devlet anlamında ülkemiz büyük aşama kaydetti. Sosyal güvenlik hizmeti anlamında Türkiye Avrupa'nın önünde. Türkiye olarak engelli ve kadınlarımıza pozitif ayırımcılık yapan bir ülkeyiz" dedi. 

Etkinliğe ayrıca Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Samsun İl Müdürü Tekin Balcı da katıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
??? 2018-04-02 16:30:12

Her işin kolayına kaçtığımız gibi, sadece yürürüz. Gerisi nerede ???