banner388

Samsun'da ambulans ve itfaiyenin ortak sorunu...

Samsun'da ambulans ve itfaiye ekipleri trafikteki duyarsız vatandaşlardan şikayetçi.

Samsun'da ambulans ve itfaiyenin ortak sorunu...

Samsun'da ambulans ve itfaiye ekipleri trafikteki duyarsız vatandaşlardan şikayetçi.

20 Ekim 2017 Cuma 10:40
Samsun'da ambulans ve itfaiyenin ortak sorunu...

Samsun Haber - Samsun'da her geçen gün artan trafik sorunu, itfaiye ve ambulans ekiplerinin zor anlar yaşamasına neden oluyor. Sokaklar ve kaldırımları hatalı park yaparak işgal eden duyarsız vatandaşlar, ambulans ve itfaiye ekiplerini trafikte zor durumda bırakıyor.

 
112 Acil Servis Başhekimi Dr. Arif Pilgir ve İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, araç sürücülerine uyarılarda bulundu. 


İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin yaptığı açıklamada, "İlkadım ilçesi şehrin en kalabalık yeri. İlkadım ilçemizde oldukça dar sokaklar var ancak bunun yanında bu sokaklarda bir de gelişi güzel parklar var. İtfaiye araçlarımız gittikleri zamanlarda karşılarına çıkan parklarda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bazen olaylara uzaktan müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Zaman zaman trafik polislerinden yardım istiyoruz ve bununla beraber olaylara müdahale etmede gecikiyoruz. Yangınlara müdahale edebilmede dakikaların oldukça önemi büyük. Dolayısıyla bu tür engellerin ortadan kaldırılması önem arz etmektedir. Özellikle cadde ve sokakların köşe başlarına yapılan parklar bizleri zor durumda bırakıyor. Sürücülerin bu konuda daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.


112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Arif Pilgir ise açıklamalarında, "Trafikte geçiş hakkımız bulunması nedeniyle vakalara ulaşırken ya da hastanelere gidildiğinde sürücülerden yol vermelerini istiyoruz. Ne yazık ki bazı sürücüler bizlere yol vermiyor. Kimi zaman bizleri duyamıyorlar. Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinleyenler oluyor bazen. Ancak bilsinler ki biz bu geçiş üstünlüğünü şahsımız için istemiyoruz. Bu konuda duyarlı olmaları gerekir. Bir de gelişi güzel park sorunu var. Kimi yerde bir arabanın bile zor geçebileceği bir yerde park sıkıntılarıyla karşılaşıyoruz. Bizim sürücülerimizin ve sağlık ekiplerimizi vakalara anında müdahale edebilmek için zamanla yarışıyor. Ancak bazı parklar nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Bazen cadde ve sokaklarda park etmiş araçlara sürtme sebebiyle kazalar ortaya çıkabiliyor. Bu parklanmalar gideceğimiz noktaya zamanında ulaşmamızı engelliyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarık 2017-10-20 10:43:37

hep suçlu vatandaşlık değil mi Büyükşehir'in hiç suçu yok sanki Yollar Avrupa standartları genişliğinde de sürekli kaşınıyor Samsun'da genel anlamda cadde sokak var mı bunlar Yara Bende her türlü sıkıntıları daha belirgin ortaya çıkacak