banner388

Samsun'da altın çilek üretimi başlıyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Karadeniz'de altın çilek üretimine başladıklarını açıkladı.

Samsun'da altın çilek üretimi başlıyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Karadeniz'de altın çilek üretimine başladıklarını açıkladı.

30 Ekim 2017 Pazartesi 12:09
Samsun'da altın çilek üretimi başlıyor

Samsun Haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Karadeniz'de altın çilek üretimi yaptıklarını söyleyerek, "Deneme çalışmalarını yaptık. Bu sene altın çilek üretimine başlayarak, halkımızın tüketimine sunduk" açıklamalarında bulundu.


Halk arasında süper meyve olarak bilinene ve Güney Amerika'da yetiştirilen altın çileğin artık Karadeniz Bölgesi'nde de yetiştirildiğini belirten Prof. Dr. Demir, bölgede üretimi artırmak için çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Demir, konu ile ilgili olarak, "Ziraat Fakültesi olarak son yıllardaki hedeflerimizden bir tanesi, bu bölgemizdeki tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak ve halkımızı hem daha kaliteli hem de farklı ürünlerle buluşturmak. Bunun için de çalışmalarımızı yaygınlaştırıyoruz. Bu noktada, fakültemiz bahçe bilgileri bölümümüzde, bu bölgemizde de yetişebileceğine inandığımız, kamuoyunda da çokça bilinen altın çileği bu bölgeye getirdik. Deneme çalışmalarını yaptık. Bu sene de altın çilek üretimine başlayarak, halkımızın tüketimine sunduk" dedi. 



Bafra İlçesi'ndeki deneme istasyonlarında, çiftçilerin de görebileceği bir sorunla karşılaştıklarında bilgi alabilecekleri çalışmaları yaygınlaştırdıklarını belirten Prof. Dr. Demir, "Bu bölgede, yeni bir ürünün tüketilebileceğini göstereceğiz. İçerisindeki besin maddeleri, 7 derde değil; her de deva bitkiler arasında" açıklamalarında bulundu. 

Son Güncelleme: 30.10.2017 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.