banner388

Samsun'da alkollü mekanda kavga: 1 ölü, 3 yaralı

Samsun'da alkollü bir mekanda çıkan tartışma sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken 1'i ağır 3 kişi ise yaralanmıştı. Olayla ilgili görülen dava sonuçlandı.

Samsun'da alkollü mekanda kavga: 1 ölü, 3 yaralı

Samsun'da alkollü bir mekanda çıkan tartışma sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken 1'i ağır 3 kişi ise yaralanmıştı. Olayla ilgili görülen dava sonuçlandı.

13 Aralık 2017 Çarşamba 15:06
Samsun'da alkollü mekanda kavga: 1 ölü, 3 yaralı

Samsun Haber - Samsun'da içkili bir mekanda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1'i ağır 3 kişinin ise yaralandığı olayla ilgili görülen davada cinayet sanığı müzisyen, 1 kişiyi öldürmek ve 1 kişiyi de öldürmeye teşebbüs suçundan toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan restoranda 3 Şubat tarihinde yaşandı. 


Edinilen bilgiye göre, restoran sahibi ve aynı zamanda restoranda müzisyen olan 36 yaşındaki Mustafa K. Y.ve babası 54 yaşındaki Sabit Y. ile 38 yaşındaki Kemal Ö. ve ağabeyi 43 yaşındaki Mustafa Ö. arasında kavga çıktı.  Kavga sırasında kardeşler ve çalışanlar sopaylarla restoran sahibi baba ve oğlunu darp etti. Bu sırada Mustafa K.Y., pompalı tüfekle ateş açarak Kemal Ö. ve ağabeyi yaşındaki Mustafa Ö.'yü yaraladı. 


Yaralanan Kemal Ö. ve Mustafa Ö., sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Darp sonucunda ağır yaralanan Mustafa K.Y. ambulansla Gazi Devlet Hastanesine, yine farp sonucu yaralanan baba Sabit Y. ise ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayda ağır yaralanan Kemal Ö. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


Tedavileri tamamlanan Mustafa K. Y. ve babası Sabit Y., Samsun Emniyet Müdürlüğü Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak Mustafa K.Y. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderilirken, babası Sabit Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Baba-oğul ve iş yeri çalışanları ile ölen şahsın olayda yaralanan kardeşi Mustafa Ö. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Mustafa K.Y., "Bu olayın bu şekilde olmasının tek sebebi Mustafa Ö.'dür. Saldırı Mustafa Ö. yüzünden kaynaklandı. Babam ve elamanlarımız dayak yedi. Kendimizi savunduk. Bir insan, karşısında babası dayak yerken ne yapabilir ki?" ifadelerini kullandı.


Mahkeme heyeti Mustafa K. Y.'yi Kemal Ö.'yü öldürmekten tahrik indirimlerini de uygulayarak 10 yıl, Mustafa Ö.'yü öldürmeye teşebbüs suçundan da yine tahrik indirimlerini uygulayarak 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.


Baba Sabit Y. ile 2 iş yeri çalışanı ise Mustafa Ö.'ye yönelik darp suçundan 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa Ö. ise toplam 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.


İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.