banner388

Samsun'da Aliya İzzetbegoviç'e Anma

Samsun'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürlüğü düzenlediği etkinlikle ölümünün 13. yılında Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i andı.

Samsun'da Aliya İzzetbegoviç'e Anma

Samsun'da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürlüğü düzenlediği etkinlikle ölümünün 13. yılında Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i andı.

18 Ekim 2016 Salı 15:35
Samsun'da Aliya İzzetbegoviç'e Anma

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinlik, öğrenci Enes Aydoğdu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve anma programına Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah, KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Cihannüma Derneği Samsun Şube Başkanı İlker Efe, OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Saral Sarıalioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında söz alan KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Aliya İzzetbegoviç’in, kendisini devleti ve milletine adamış büyük bir değer olduğunu vurgularken, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, üniversite olarak bu tür program ve sohbetlere ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını dile getirdi.

Aliya İzzetbegoviç’in 78 yıllık destansı bir hayat yaşadığını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah, " İzzetbegoviç’e “Bilge Kral” deniliyordu. Begoviç, bilgeydi ancak kral değildi, çünkü krallar hukukun kaynağı değiller. Aliya İzzetbegoviç hayatı boyunca ‘Ben hukukun koruyucusuyum, kaynağı değilim’ demiştir, o insanlığıyla kraldı. İzzetbegoviç bu hayata çok acılar ve ızdıraplar sığdırdı. Bosna’da çok büyük zulüm ve akıl almaz kötülüklere tanıklık eden İzzetbegoviç’in “Zulüm hatırlatılmalı, unutulan zulüm tekrarlanır.” sözü unutulmamalıdır." diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 18.10.2016 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.