banner388

Samsun'da Acil 600 İşçi Aranıyor

Samsun'da İŞKUR acil olarak 600 işçi arandığını duyurdu. 

Samsun'da Acil 600 İşçi Aranıyor

Samsun'da İŞKUR acil olarak 600 işçi arandığını duyurdu. 

10 Mart 2017 Cuma 11:09
Samsun'da Acil 600 İşçi Aranıyor

İŞKUR Samsun'da istihdam seferberliğinde iki ayda işbaşı eğitim programları ile yaklaşık 3 bin kişi iş bulurken, acilen 600 kişi için daha personel aradığını duyurdu.

Yılsonuna kadar Türkiye genelinde 2 milyon kişiye iş sağlanmasını amaçlayan seferberlikle Türkiye'nin dört bir yanında istihdam fuarları düzenlenmeye başladı. Bu çerçevede, Samsun’da da 30-31 Mart tarihlerinde istihdam günleri yapılacak. 40 işletmenin stant kuracağı, Samsun istihdam günlerinde patronlar ve iş arayanlar birebir iş görüşmeleri yapacaklar. Bu yıl ki istihdam günlerinde yapılacak görüşmelerin, istihdam seferberliği nedeniyle çok daha yoğun olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

600 AÇIK İŞ İLANI VAR

Öte yandan Samsun’da ocak ve şubat aylarında işe yerleştiren işsizlerin sayısı ise şimdiden 3 bine yaklaştı. Bu istihdamların 2 bine yakınının istihdam zorunluluğu bulunan işbaşı eğitim programları ile olduğu öğrenilirken, bunun dışında kaynakçı, aşçı, akaryakıt satış elemanı ve çağrı merkezleri için de bine yakın istihdam gerçekleştirildiği öğrenildi. Bu arada Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü'nün halen açık durumdaki iş duyuruları da 600'e ulaşmış durumda.

Samsun’da geçtiğimiz haftalarda yapılan hükümet yetkilileri ile patronları ve esnafı buluşturan toplantılar için de 2'nci tur görüşmeleri başlıyor. Bu kapsamda TOBB'un öncülük ettiği ve çalışma hayatının bütün taraflarını aynı masa etrafında buluşturacak 'Türkiye Büyüyor' toplantılarının Samsun ayağı Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek.‘İstihdam sizden, sigorta ve vergi bizden’ sloganıyla gerçekleştirilecek toplantıda, hükümet yetkilileri bu yıl işsizliği yüzde 10'un altına indirme hedefi doğrultusunda aralık 2017'ye kadar özel sektörün mevcut çalışanlarına ilave alacakları her sigortalı için sigorta ve vergi desteği ile ilgili bilgi verecekler. Bilindiği gibi işverenlerin ilave istihdam ettikleri her bir sigortalı için 773 lira tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanıyor. 

Kaynak: Gazete Gerçek / Gülsüm Atik

Son Güncelleme: 10.03.2017 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.