banner388

Samsun'da 94 bin liralık dolandırıcılık

Samsun'da bir vatandaş, dolandırıcılar tarafından toplamda 94 bin lira dolandırıldığını iddia etti.

Samsun'da 94 bin liralık dolandırıcılık

Samsun'da bir vatandaş, dolandırıcılar tarafından toplamda 94 bin lira dolandırıldığını iddia etti.

10 Aralık 2017 Pazar 16:18
Samsun'da 94 bin liralık dolandırıcılık

Samsun Haber - Samsun'da bir hastanede çalışan laboratuvar teknisyeni, internet üzerinden banka hesabına girilerek 72 bin TL kredi çekildiğini ve 22 bin liralık hesabının boşaltıldığını, toplamda 94 bin lira dolandırıldığını iddia etti.


Edinilen bilgiye göre, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan 50 yaşındaki Ömer Çelik'in iddiasına göre, hastanede görev yaptığı saat 12.30 sıralarında cep telefonunun ekranı gitti ve arıza yaptı. Kimliği belirsiz kişiler Çelik'in hesabında bulunan 72 bin lira kredi çekerek başka bir hesaba havale yaptı. Dolandırıcılar ayrıca Çelik'in banka hesabında bulunan 22 bin lirayı da yine başka bir bankaya havale etti.


Ömer Çelik, bankanın kendisine saat 16.30-17.00 gibi ulaşması üzerine dolandırıldığını anlayarak, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu ve dolandırıcıların yakalanıp cezalandırılmasını istedi. Psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Çelik, kendisine ulaşılmadan ve onayı alınmadan kredi kullanması ve hesabındaki paranın başka hesaba havale yapılmasına müsaade edilmesinin bankanın yanlışı olduğunu ifade eden Ömer Çelik, bankanın bu zararı karşılamasını istedi. 


Ömer Çelik, "Hastanede görev yaparken telefonunum ekranı gelip gitti ve kapandı. Dolandırıcılık telefonuma girmiş ve hesabı ele geçirmiş olabilir. Banka saatler sonra benim telefona ulaşamayınca hastanenin muhasebecisine ulaşmış ve bana ulaştıklarında dolandırıldığım ortaya çıkınca şoke oldum. Dolandırıcılar bankaya 72 bin lira kredi çekmemi sağlamışlar ve ayrıca da hesabımdaki 22 bin lirayı da başka hesaba aktarmışlar. 94 bin lira zarara uğradım. Bu olaydan dolayı psikolojim bozuldu ve aracımla kaza yaptım. Buradaki hata bankanındır. Bankanın benim mağduriyetimi giderip kendisi dolandırıcı ile hukuki süreç sürdürmelidir. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 11.12.2017 18:17
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hukukcu 2017-12-11 02:09:54

Paran iade edilecektir eğer olay anlattigin gibiyse tabi. Bu arada inceleme yapılacaktır bilişim açısından ip no vb. Gibi