banner388

Samsun'da 74 şehit için 74 fidan dikildi

Samsun'un Bafra ilçesinde 74 şehit için 74 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Samsun'da 74 şehit için 74 fidan dikildi

Samsun'un Bafra ilçesinde 74 şehit için 74 fidan dikimi gerçekleştirildi.

15 Mart 2018 Perşembe 13:21
Samsun'da 74 şehit için 74 fidan dikildi

Samsun haber - Samsun'un Bafra ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu bahçesinde yer alan "Bafra Şehit Ormanı"na 74 şehit için 74 fidan dikildi.

Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdu toplantı salonunda Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Necmettin Kayar şehitler için dua etti.

KYK Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu yaptığı açıklamada “Biz gençlerimize Çanakkale ruhunu, Afrin ruhunu unutturmayalım. Bafralı şehitlerimizi hatıra ormanlarıyla beraber gönüllerimizde ve KYK topraklarında ebediyete kadar yaşatmak istedik. Her bir genç, Bafralı şehitleri minnet duygusuyla yad edecektir. Çünkü onların kanlarıyla bu toprakları biz aldık ve kıyamete kadar da evlatlarımızı şehit olmaya, gazi olmaya davet edeceğiz. Biz bu duyguyla bu hatıra ormanını yapıyoruz. 74 şehidimiz için 74 fidan dikerek onların isimlerini burada yaşatacağız” dedi.

Bafra Kaymakamlığını vekaleten yürüten 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, "8 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası’nı beraber icra ediyoruz. Böylesi anlamlı ve güzel bir programda sizlerle beraber olmaktan mutlu oldum. Sizler şehitlerimizi anmaya, onların adlarını yaşatmaya çalışıyorsunuz. Peygamber Efendimizin şöyle bir Hadis-i Şerifi var: ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki ağacı dikiniz.’ Şehit ailelerimize, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bafra Milli Piyango Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler tarafından Asker Duası okundu. Daha sonra Bafralı 74 şehidin isimlerinin yaşatılması için 74 fidan dikildi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.