banner388

Samsun'da 7 kadın FETÖ'den adliyede

Samsun merkezli 4 ilde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 7'si adliyeye sevk edildi.

Samsun'da 7 kadın FETÖ'den adliyede

Samsun merkezli 4 ilde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 7'si adliyeye sevk edildi.

30 Kasım 2018 Cuma 10:24
Samsun'da 7 kadın FETÖ'den adliyede

Samsun merkezli İstanbul'un da aralarında bulunduğu 4 ilde FETÖ soruşturmasında polis mahrem sorumlularının eşlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 7 kadın adliyeye sevk edildi. 

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 gün önce Samsun merkezli İstanbul, Konya ve Tokat'ta örgütün polis mahrem sorumlularının eşlerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda 9 şüpheli kadın gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan kadınların kocalarının polis mahrem sorumlusu oldukları ve daha önce gözaltına alındıkları öğrenildi. Şüphelilerin ev hanımı, FETÖ'yle iltisaklı kurumlarda çalışan personel ve öğretmen oldukları da kaydedildi. Örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock ve Eagle kullandıkları iddia edilen şahısların Bank Asya katılım hesaplarının bulunduğu, FETÖ'yle iltisaklı dernek ve sendika üyelikleri olduğu tespit edildi. İl dışında yakalanan 2 kadın bulundukları illerdeki adliyelerden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Samsun Adliyesine bağlanarak ifadelerinin alınmasının andından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan 7 kadın ise bu sabah Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 7 kadın mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 30.11.2018 16:31
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DENİZ 2018-11-30 16:09:28

NERDE TURBANLI VAR MUMKUN OLDUGUNCA KACACAKSIN NE GELIYORSA TURBANA BURUNMUS LERDEN GELIYOR

Avatar
ayla guven 2018-12-01 00:08:21

Allah belasın versın . Ben kapalı ve bıde camı hocası karısı kocamlar gezıdı İnsan dinden soğtular bu kapalılar