banner388

Samsun'da 65 kiloluk yayın balığı avlandı

Samsunlu balıkçılar tarafından 10,5 kilogramlık sazan ve 65 kilogramlık yayın balığı avlandı.

Samsun'da 65 kiloluk yayın balığı avlandı

Samsunlu balıkçılar tarafından 10,5 kilogramlık sazan ve 65 kilogramlık yayın balığı avlandı.

17 Mart 2018 Cumartesi 14:28
Samsun'da 65 kiloluk yayın balığı avlandı

Samsun haber - Karadenizli balıkçılar bu sezon hamsi ve palamuttan umduğunu bulamadı. Balıkçılar bu sezon istedikleri gibi satış yapamadıklarını söyleyerek tezgahta yer alan 10,5 kilogramlık sazan ve 65 kilogramlık yayın balığı şaşırttı. Balıkçılar, dev sazanın kilosunu 10, yayın balığının kilosunu ise 25 liradan satışa sundu. 

Balıkçı Bülent Çakmak, balıkların Bafra Gölü'nde avlandığını ifade ederek, "Bu sezon Samsun’da gördüğümüz en büyük sazan dün akşam yakalandı. Bu sezon bu büyüklükteki bir sazanı ilk defa gördüm. 20 yıldır balıkçıyım, Samsun’da bu kadar büyük bir sazan gördüm mü hatırlamıyorum. İçerisinde 5 kilogram havyar var. O havyarı yiyen yaşar, çivi gibi ayakta durur. 10,5 kilogram geldi. Dün yayın balığı da yakalandı. Kilosunu 25 liradan satıyoruz. Bütün hali 65 kilogram geliyor. 1,5 metre uzunluğunda. Lop et seven vatandaşlara yayın veriyoruz. Sazanın kilosunu da 10 liradan satıyoruz” dedi. 


Dün akşam ise deniz açılan balıkçıların ağına çok sayıda Kalkan Balığı takıldı. Kalkan balığının kilosu 120 liradan 80 liraya düştü.

İlk kez kalkan balığının fiyatının düştüğünü vurgulayan balıkçı Kurtça Aydın, “Uzun süredir Karadeniz’de kalkana rastlanmıyordu. Kilosu da 110 liradan aşağıya hiç düşmemişti. Dünden itibaren kalkanda bir patlama yaşandı. Bizde fiyatını 80 liradan satıyoruz. Mart ayındayız. Tam balığın yağlanma zamanındayız. Bu sene hamsi ve mezgit olmadı. İnşallah bundan sonra bol bol kalkan çıkar ve ucuz fiyata satarız” diye konuştu. 

Kalkan balığının fiyatının düştüğünü öğrenen vatandaşların şaşırdığını belirten balıkçı Onur Köse, “Dün akşam Samsun’da bol miktarda kalkan yakalandı. Kilosunu 120 liradan sattığımız kalkanlar bugün 80 liraya kadar düştü. 120 liradan sonra 80 lira olduğunu öğrenen vatandaşlar şaşırdı. Kalkan şu anda ucuzladı. Balık bu sene zaten az oldu. Kalkanın 80 lira olması vatandaşlara bedava gibi geliyor. Kalkan ucuz ve sağlık açısından çok faydalı bir balık” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2018-03-19 13:21:42

bu tarihlerde sazan avlamak yasak değilmi?