banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 5 bin adet uyuşturucu hapla yakalandı tahliye oldu

Samsun'da 5 bin 300 adet ecstasy hap ile yakalanan ve tutuklu bulunan 1'i kadın 2 kişi, 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

banner269

Samsun'da 5 bin adet uyuşturucu hapla yakalandı tahliye oldu

Samsun'da 5 bin 300 adet ecstasy hap ile yakalanan ve tutuklu bulunan 1'i kadın 2 kişi, 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

04 Mayıs 2018 Cuma 16:31
Samsun'da 5 bin adet uyuşturucu hapla yakalandı tahliye oldu

İstanbul'dan Samsun'a getirdiği otomobilin tamponundaki zulaya gizlenmiş 5 bin 300 adet ecstasy hap ile yakalanan ve tutuklu bulunan 1'i kadın 2 kişi, 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’dan Samsun’a uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı yönde istihbarat alarak harekete geçti. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 19 Ocak 2017 tarihinde Samsun-Ankara karayolu üzerinde düzenlenen operasyonla uyuşturucu sevkiyatı yapılan 34 plakalı otomobili durdurdu.

Otomobilde yapılan aramada arka tampon içine zulalanmış toplam 5 bin 300 adet ecstasy uyuşturucu hap bulundu. Olayla ilgili olarak otomobilde bulunan 30 yaşındaki İrfan Y. ile yanında bulunan Ukrayna uyruklu 33 yaşındaki Yana S. adlı kadın yakalanarak gözaltına alındı. Söz konusu kişilerle bağlantılı olduğu iddia edilen 37 yaşındaki Ergün G. ise Samsun’da yakalandı. 

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulanan 3 kişi Samsun Adliyesine sevk edildiler ve nöbetçi mahkemece tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildiler. Ergün G., daha sonra cezaevinden tahliye oldu. Olayla ilgili İrfan Y., Barış Y., Yana S. ve Ergün G. hakkında "uyuşturucu ticareti suçundan dava açıldı. 

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın son duruşmasında uyuşturucu suçundan tutuksuz olan ve başka bir suçtan tutuklu bulunan Barış Y., duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılırken, tutuksuz sanık Ergün G. ise duruşmaya katılmadı. "Uyuşturucu ticareti" suçundan tutuklu bulunan İrfan Y. ve Yana S. adlı kadın ise duruşmada hazır bulundular. 

Barış Y., kendisinin uyuşturucu ele geçtiğinde cezaevinde olduğunu ve uyuşturucu ile ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Yana S. ise araçta uyuşturucu olduğunu bilmediğini söyledi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ 

İrfan Y., uyuşturucuyu satmak için Samsun'a getirdiğini belirterek suçunu itiraf etti. İrfan Y. ve Yana S.'nin avukatı Ata Giritli ise müvekillerinin uzun süredir tutuklu bulunduğunu, delillerin toplanmış olduğunu belirterek, kararla birlikte tahliyelerini talip etti.

TAHLİYELERİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, İrfan Y., Yana S. ve Barış Y.'yi "uyuşturucu ticareti" suçundan 12 yıl 6'şar hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, tutuklu bulunan İrfan Y. ve Yana S.'nin tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

Kaynak: İHA 

Son Güncelleme: 11.05.2018 17:44
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATANDAŞ 2018-05-04 20:44:39

BU ADAM KAÇ AY YATTIKİ SALINIYOR... BU ADALET Mİ..

Avatar
yusuf 2018-05-05 10:47:05

suçun karşılığı ceza değilse polis niye uğraşıyorki bırakın adamları işlerini yapsın satsın uyuşturucuyu bitsin gençlik bu nasıl bir kanunmuş yazık ülkeme ve geleceğin mimarları gençlere kutulan tuzak bunlar yol verenlerin çocuklarına musallat olsun bu uyuşturucu belası