banner388

Samsun'da 42 mahallenin su sorunu çözüldü

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde yaz aylarında su yetersizliği yaşayan 42 mahallenin sorununu çözdü.

Samsun'da 42 mahallenin su sorunu çözüldü

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde yaz aylarında su yetersizliği yaşayan 42 mahallenin sorununu çözdü.

21 Temmuz 2020 Salı 18:47
Samsun'da 42 mahallenin su sorunu çözüldü

324 TON İLAVE SU GETİRİLDİ

 SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız, “Artık bu bölgemizde su sorunu yaşanmayacak. Oradaki tesisimize saatte 324 ton ilave su getirdik” dedi.


ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

SASKİ tarafından Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde 42 mahallenin su ihtiyacını karşılayan Nebiyan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde yapılan yenileme çalışmaları devam ederken tesise ilave su desteği için başlatılan altyapı çalışmaları tamamlandı. 

Bu kapsamda yapılan saniyede 90 litre su kapasiteli terfi merkezi, enerji nakil hattı, trafo ve 3,5 kilometrelik terfi hattı hizmete girdi.
 SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız, “İki ilçemize ait 42 mahallede özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu problemlerini ortadan kaldırmak için başlattığımız ilave su temini çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmamız ile 45 bin kişilik nüfusa yetecek olan saatte 324 ton su, 19 Mayıs Barajı’ndan alınarak arıtma tesisimize getiriliyor ve burada arttırılıyor. Çalışmamızla birlikte bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaz aylarında yaşadığı içme suyu problemini ortadan kalktı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli bicer 2020-07-21 22:19:51

helal olsun Saskiye ...hep degisik sekilde gundeme gelecek degil yaa...arada cal....isiyorlar da...gormemezlikten gelmiyelim..kutluyoruzz..

Avatar
Yalcin Metin 2020-07-21 22:47:44

Sorunu cozulen bu 42 mahallenin isimlerini yazar misiniz ? Habercilik ahlaki onemli

Avatar
Samet 2020-07-22 12:41:25

Saski ekipleri nedense samsun çarşamba çayvar mahallesi merkez sokakta 1 senedir kirli akan suya çözüm bulamadı cebimizden par averip damacana ile su alıyoruz bu saski nerede sorun çözdü isim isim açıklayın bakalım