banner388

Samsun'da 4 ilçeye atık su arıtma tesisi kuruluyor

 2022 yılına kadar Samsun'un 4 ilçesine daha atık su arıtma tesisi kuracak.

Samsun'da 4 ilçeye atık su arıtma tesisi kuruluyor

 2022 yılına kadar Samsun'un 4 ilçesine daha atık su arıtma tesisi kuracak.

21 Haziran 2020 Pazar 15:05
Samsun'da 4 ilçeye atık su arıtma tesisi kuruluyor

ATIK SU SORUNU OLMAYAN ŞEHİR...


Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), 4 ilçeye atık su arıtma tesisi kuracak.

Kavak, Ladik ve Salıpazarı ilçelerine hizmet verecek 3 tesisin, yıl sonunda devreye girmesi planlanıyor. 2022 yılında bitirilmesi planlanan Çarşamba İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisiyle de Samsun'un atık su problemi olmayan şehir unvanına kavuşması amaçlanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, hali hazırda 17 ilçede hizmet veren 23 atık su arıtma tesisi sayısını 27’ye çıkaracak. SASKİ, mevcut tüm tesislerin revizyonunu da 2023’e kadar gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yakakent Atık Su Arıtma Tesisi, yüzde 90’nı evsel nitelikli atık suyu arıtıp, Karadeniz’e deşarj ediyor. Bektaş Mahallesi’nde yapılarak işletmeye alınan Vezirköprü Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde arıtılan sular ise Kızılırmak Havzasında kullanılıyor.

TAMAMLANDIĞINDA SU SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK


14 ilçenin atık su problemini çözen SASKİ’nin Kavak, Ladik ve Salıpazarı ilçelerinde de yapımı süren 3 tesisi de 2020 sonunda işletmeye alacak. Çarşamba İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin ise 2022 yılına kadar tamamlanması planlanıyor. 4 tesisin tamamlanıp faaliyete geçmesiyle Samsun’un atık su sorunu tamamen çözülmüş olacak.

"TARİHE KARIŞACAK"


Konuyla ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 4 tesisin inşasını en kısa sürede tamamllayacaklarını söyleyerek “Samsun il merkezinde Doğu ve Batı yakası olmak üzere 2 adet İleri biyolojik atık su arıtma tesisi ile birlikte ilçelerimizdeki mevcut tesislerimiz çalışıyor. Bunların dışında kapasite olarak farklı büyüklükte birçok tesisimizde aktif olarak çalışmaktadır. Şu an 23 tesisimiz faal durumdadır. Kavak, Ladik ve Salıpazarı’nda ise atık su arıtma tesislerimizin yapımı devam ediyor. Bu tesislerimizi 2020 yılı içerisinde işletmeye almayı planlıyoruz. İlçe merkezi bazında son tesisimizde Çarşamba İlçesinde kurulacak. Burası da bittiğinde şehrimizin atık su sorunu tarihe karışmış olacak” dedi.


Samsun’da 5 derin deniz deşarj merkezi bulunduğunu ifade eden Başkan Mustafa Demir, “Bunlar ana arıtma merkezleridir. Terme, Yakakent, 19 Mayıs’ın, atık suları arıtıldıktan sonra denize deşarj ediliyor. Şehir merkezinin atık suları Doğu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Merkezi’nde, Kurupelit, Taflan, Çatalçam, Altınkum, Dereköy ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin atık suları ise Batı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Merkezi’nde arıtılıyor. Arıtılan sular da 2.5 kilometre uzunluğundaki hattımız aracılığı ile denize boşaltılıyor. Mevzuata uygun faaliyet gösteren tesislerimiz, online sistemimiz üzerinden sağladığımız veri aktarımı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından takip ediliyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.