banner388

Samsun'da 34 öğretmene FETÖ'den ceza yağdı

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında 19'u tutuklu 53 öğretmenin yargılanmasına devam edildi. Davada 34 öğretmene 6 yıl 3 ay ila 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi.

Samsun'da 34 öğretmene FETÖ'den ceza yağdı

Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında 19'u tutuklu 53 öğretmenin yargılanmasına devam edildi. Davada 34 öğretmene 6 yıl 3 ay ila 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi.

07 Aralık 2017 Perşembe 14:16
Samsun'da 34 öğretmene FETÖ'den ceza yağdı

Samsun Haber - Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında 19'u tutuklu 53 öğretmenin yargılandığı davada 34 öğretmene 6 yıl 3 ay ila 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca 12 kişinin beraatine, 7 kişinin ise dava dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı.


Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 32'si tutuklu 53 öğretmenin yargılanmasına devam edildi. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında Hakan T. ve Mehmet T., "etkin pişmanlık hükümleri" kapsamında 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.


Ahmet A., Ali İ., Ayşe B. Ç., Coşkun Y., Elif S., Eyüp K., Hatice M. B., İsmail S., İsmet A., Kağan Ö., Mehmet Ü., Mete K., Mustafa Ş., Müyesser T., Nilgün E. K., Sabri Ç., Seydiahmet V., Sırma A., Solgül G. V., Tamer M., Tuncay K., Utku B., Ünal T., Yaşar A. ve Zelfi E., "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldılar.
 

Alper M., Hamza Ö., Halil Ö., Muhsin B., Mustafa K., Osman İ. ve Ömer B., "silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldılar.

 
Abdullah H., Aylin Ş., İlhami T., Nazım D., Rukiye S., Semra K., Seda D., Ayşegül B., Berker K., Halil Öz., Nermin Ö. ve Selim K.'nin ise delil yetersizliğinden beraatlerine karar verildi.


Tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurulan bazı sanıkların ise aldıkları cezanın ardından tahliyeleri kararlaştırıldı.


Ayrıca mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Onur A. hakkında mahkemeye yeni delil geldiği ve bu konuda ifadesinin alınamadığından, Arif A., Mustafa B. ve Orhan K.'nın ise bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile bağlantı kurulamadığından, ayrıca firarda olan Ali O. K., Coşfer Ö. ve Aynur A.'ın da halen yakalanamadıklarından söz konusu 7 kişinin haklarındaki dava dosyasının ayrılmasına ve tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi.


İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nazlı 2017-12-07 15:56:30

delil yetersizliğindende salınmasalardı soyutlamak lazım bunları toplumdan

Avatar
? 2017-12-07 20:12:27

Nazlo hanim adaletimize guvenmiyor musunuz? Mahkemelerimiz boyle yaptilarsa boyle uygun gormuslerdir.Hakimlerimizden farkli bildiginiz bir durum mu var yoksa?