banner388

Samsun'da 300 bin telefonu üretecek

Reeder marka telefonlar artık Samsun'a kurulan operasyon merkezinde üretilecek.

Samsun'da 300 bin telefonu üretecek

Reeder marka telefonlar artık Samsun'a kurulan operasyon merkezinde üretilecek.

06 Temmuz 2018 Cuma 10:33
Samsun'da 300 bin telefonu üretecek

Samsun haber - Selekt Bilgiyasar'a ait olan Reeder Markası telefonlar için Samsun'da üretim ve teknik destek merkezi açtı. Dünya Gazetesi'nde Murat Yıldız'ın haberine göre Şirketin Kurucusu ve Genel Müdürü Uygar Saral, 5 yıldır çalıştıklarını Çin'de üretici firmanın desteği ile Samsun'a yatırım yaptıklarını söyledi.

“OMÜ İLE İŞ BİRLİĞİ”

Yatırım tutarının şu ana kadar 6 Milyon TL'yi geçtiğini ifade eden Saral, "Samsun'da bu ölçekte yatırım ve iş modeli biz gelene kadar yoktu. Şu anda 80 kişilik bir ekip çalışıyor. Bu merkezde üretim, teknik destek ve servis, lojistik ve ArGe faaliyetleri yürütülüyor. ArGe kısmında 19 Mayıs Üniversitesi ile iş birliği içerisindeyiz. Bizde oradan yönlendirilen öğrenciler ile Ar-Ge faaliyetlerini yürütmeye başlayacağız" dedi.

“PERSONEL YETİŞTİRDİLER”

Çinli üretici firmanın desteklerinden bahseden Saral, "5 yıldır çalıştığımız üretici firmanın bu projede bize destek olması önemli. Aslında yalnızca yüzde 10'luk bir ortaklıkları bulunuyor. Ancak Samsun operasyon merkezinin kurulması ile birlikte 30 kişilik bir ekip olarak gelip hem kurulumu hem de personelin yetiştirilmesi sürecinde bize destek oldular. Şu anda da orada 8 kişilik Çinli ekibimiz destek veriyor" diye konuştu.

300 BİN CEP TELEFONU

Samsun'da hayata geçirilen operasyon merkezinin avantajlarını aktaran Saral, "Şu anda bizim aldığımız kapasite raporu yılda 600 bin adeta için. 300 bin adet cep telefonu, 200 bin adedi tablet, 100 bin adedi akıllı saat. Önümüzdeki yıl bu kapasitenin tamamını kullanmayı hedefliyoruz. Özellikle TL'nin değer kaybetmesiyle birlikte yerelde üretim maliyetleri Türkiye'nin lehine dönmüş oldu. Ful mesai ve tempolu çalışan bir fabrikanın, teşvikler, lojistik avantajı ve pazara yakın olmayı hesaba katarsanız çok daha avantajlı konuma geçmiş oluyorsunuz" şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 06.07.2018 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Balbal 2018-07-06 21:53:08

Arkadasim sizi gonulden tebrik ediyorum.Samsunun baslandicta olsa boyle teknoloji ureim tesielerine ihtiyaci var.Tipki yerli otomobil projesi gibi.Umarim Samsun urtim merkezi olur.

Avatar
kuzey 2018-07-09 09:17:53

2 adet reeder cep tel.aldım 1 sene olmadan şarz cihazları arzalandı sadece kablosuna ub ye 2 sene önce 50 tl istendi soygunculuğun daniskası.
servis hizmeti ve müşteri hizmetleri sıfır bedava verseler almam artık bu kadar rezillik reeder dan başka markada duymadım yaşamadım. hiç tavsiye etmem.parçasına telefon kadar ücret istiyorlar. millet enayi nasıl olsa yaptırır diyolar. bi yere kadar yer bu millet .