banner388

Samsun'da 30 binden fazla Suriyeli yaşıyor! Vatandaşın ekmeğini, işini elinden aldılar

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Suriyeli mülteciler konusunda flaş açıklamalarda bulundu. Samsun'da 30 binden fazla Suriyelinin bulunduğu belirten Yaşar, vatandaşın ekmeğinin en büyük tehlikesinin Suriyeliler olduğunu ifade etti.

Samsun'da 30 binden fazla Suriyeli yaşıyor! Vatandaşın ekmeğini, işini elinden aldılar

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Suriyeli mülteciler konusunda flaş açıklamalarda bulundu. Samsun'da 30 binden fazla Suriyelinin bulunduğu belirten Yaşar, vatandaşın ekmeğinin en büyük tehlikesinin Suriyeliler olduğunu ifade etti.

07 Eylül 2019 Cumartesi 11:14
Samsun'da 30 binden fazla Suriyeli yaşıyor! Vatandaşın ekmeğini, işini elinden aldılar

İYİ Parti Suriyeli mülteci sorununun iktidarın görmezden gelemeyeceğini dile getirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bedri Yaşar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İktidar bu aşamadan sonra ya Suriyelileri ülkelerine göndermeyerek Suriyeli mültecilerin yanında yer alacak, ya da bunları ülkelerine geri göndererek kendi milletinin, Samsunlu hemşehrilerinin yanında yer alacak. Türkiye’de ikisinin ortası bir durum kalmamıştır artık.

Samsun İlimizde, gittiğimiz her mahallede ve her sokakta kısacası her yerde vatandaşlarımız Suriyeli mültecilerle ilgili endişelerini ve şikâyetlerini dile getirmeye başlamıştır.

Vatandaşlarımızın bu endişe ve şikâyetlerini tamamen haklı buluyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bu konudaki endişe ve şikâyetlerine de sonuna kadar katılıyoruz. Daha iki gün önce Bafra İlçemizde iki Suriyeli grup arasında bıçaklı kavga çıkmıştır.  Hatırlanacağı üzere daha önceki günlerde ve yıllarda da hem Samsun İlimizde, hem de diğer pek çok İllerimizde, Suriyeli mültecilerin adları sık sık asayiş olaylarına karışmıştır. Bunlar nasıl bir misafir? Misafirlik böyle olmaz. Türkiye’nin kültürüyle ve milli değerleriyle örtüşmeyen hareketler sergiliyorlar. İçimizdeki Suriyelilerle her gün yeni bir asayiş olayı yaşıyor ülkemiz. Resmi açıklamalara göre, sadece Samsun’da 30 binin üzerinde Suriyeli mülteci bulunuyor.

İktidarın söylemine göre, ülkemizde “misafir konumunda” olan mültecilerin sadece sayıları artış göstermiyor. Aynı zamanda katılmış oldukları iş hayatında da sayıları her geçen gün artmaktadır. Suriyeliler, Samsun illerimizde de diğer İllerde olduğu gibi küçük esnaflığa soyunmuşlar ve esnaf hemşehrilerimizle rekabete girişmişler.  Yaşanan bu haksız rekabet karşısında ne yazık ki İlimizde çok sayıda esnafımız batmış ve kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Esnaf odaları, mültecilerin kendileri gibi devlete vergi ödemediklerini ve sigorta primi yatırmadıklarını belirterek ayrıca pek çok şeyden de muaf olduklarını söylemektedir.

Suriyeli mültecilerin, hayatın her alanında Türkiye ekonomisine çok büyük yükler getirerek yer almaları, vatandaşlarımızı iyiden iyiye rahatsız etmeye başlamıştır. Vatandaşlarımız, Türkiye’nin demokrafik yapısının değişmesinden endişe duymaya başlamıştır.

Bu nedenle, vatandaşlarımız Suriyeli mültecilerin bir an önce ülkelerine geri gönderilmelerini istemektedir. Ülkemizin her yerine yayılmış bulunan Suriyeli mülteciler, vatandaşlarımızın elinden hem ekmeğini hem de işini almıştır. Almaya da devam etmektedir. İktidar bu durumu artık görmezden gelemez. İktidar, bu aşamadan sonra ya Suriyelileri ülkelerine göndermeyerek Suriyeli mültecilerin yanında yer alacak, ya da bunları ülkelerine geri göndererek kendi milletinin, Samsunlu hemşehrilerinin yanında yer alacak. Türkiye’de ikisinin ortası bir durum kalmamıştır artık.    
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Totti 2019-09-07 12:58:28

Kendi ülkemizde azınlık olcaz yakında hiç yoktan bizleri anlayan vekillerin olması sevindirdi

Avatar
MÜLTECİ 2019-09-07 13:17:07

Kayıt dışı çalıştırılmaktadır. Sabah saatlerinde Lovelet Avm önüne ve balıkçı barınağı tramvay durağına polis kontrol timi kurulsa her araç ve tramvay durdurulsa çalışmak için servise, dolmuşa, tramvaya ve hususi araçlara binen mülteci sayısı tespit edilebilir. Tespit edilenlere sorulsun sigorta girişleri yapılmış mı? Kayıt dışının ne denli büyük olduğu görülecektir. İşsizlik 4,2 milyonu bulmasının diğer izahı da budur.

Avatar
PEPE METİN 2019-09-07 15:31:52

adam sonuna kadar haklı şunuda belirtim hıcbır partiyi tutmuyorum ırkcılık yapmıyorum..suriyelier günden güne cogalıyor milletin başına bela olmaya devam ediyorlar.....

Avatar
Samsun55 2019-09-07 22:52:33

Bunları bu güzelim ülkeye sokan,bizim çoluk çocuğumuzun rıskını bunlara yedirten,savaşmadan vatan sahibi yapan,şeref haysiyet yoksunu olup vatanlarını namuslarını koruyamayan asalak topluluğunu bize bela ederek, Tc vatandaşının verdiği vergiler ile ülkenin vatandaşından daha iyi şartlarda bu gereksizleri yaşatanların Allah belasını versin.

Avatar
Kaya 2019-09-08 22:11:39

Iraklılar ve suryeliler ucyza calışıyor insanlarımız işsiz olan işide onlara veryorlar çünkü ucuza çalışıyorlar. İş verenede yarıyor.iş veren kendi rantının peşinde

Avatar
Samaunlu 2019-09-07 18:19:48

Gördüğümü dövüyorum işsizim askerden geldim 6 ay oldu hala işsizim teşekkürler

Avatar
feza ökduzoğlu 2019-09-08 01:09:32

bunlar gitdın her onlar var gezmeye fısarıya dahı cıkamax olduk nereye baksan onlar dilenen onlar okadar. devlet bizden kesıp onlara verıyor helalmı halk aclık sınırında artık işyok aşyok artık yeter bunlar türkiyede kaldı müttetce mize savaş acacaklar hergün üremeleri cok. fazla nasıl güvenıpde doğuruyorlar bizdekilerde aclıkdan cocuk edemıyo yeter artık gitsınler samsun ve başka şeyirlerımız huzura kavuşşun

Avatar
onur 2019-09-07 23:57:59

bazen öyle anlar gelirki koca bir ulusun kaderi 1 kişinin kararına bakar, umarım o 1 kişi sizdendir o vakit geldiğinde, böyle devam.