banner388

Samsun'da 30 bin ekmek çöpe gidiyor

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, günde 30 bin ekmeğin israf edildiğini söyledi.

Samsun'da 30 bin ekmek çöpe gidiyor

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, günde 30 bin ekmeğin israf edildiğini söyledi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 10:48
Samsun'da 30 bin ekmek çöpe gidiyor

Samsun haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde ekmek israfı için yayınladığı genelgede yapılan çalışmalar sonucu israf minimuma indirilmişti. Günümüzde ise çalışmalar devam ettirilerek ekmek israfı azaltılmaya devam ediyor. 

Gazete Gerçek'ten Sezer Sezer'in haberine göre, Fırıncıla Odası tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında günlük 1 milyon ekmeğin çöpe gitmesi önlendi. Samsun'da ise ekmek israfının yüzde 7 azaldığını söyleyen Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Bayilerde satılan ekmek arttığı zaman bir gün sonra fırıncılar tarafından iade olarak alınıyor. İade alınan ekmekler fırıncıların anlaşmalı olduğu bazı köylülere düşük ücretlerle satılarak hayvanlara yem vermekte kullanılıyor. Fırıncılar da hem ekmeğin çöpe gitmesini önlüyor hem de işletme giderlerine küçük de olsa bir katkı sağlıyor. Samsun il genelinde günlük 400 bin civarında ekmek tüketimi yapılmakta. Yüzde 7 veya 8 oranından da bir israf söz konusu. Bu rakamda yaklaşık 30 bini bulmaktadır" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.