banner388

Samsun'da 2.el araç piyasası duraklama döneminde

Samsun'da ikinci el araç piyasasındaki fiyatlar artmaya devam ediyor. Artan fiyatlar hem vatandaşı hem de galericileri mağdur ediyor.

Samsun'da 2.el araç piyasası duraklama döneminde

Samsun'da ikinci el araç piyasasındaki fiyatlar artmaya devam ediyor. Artan fiyatlar hem vatandaşı hem de galericileri mağdur ediyor.

07 Mart 2020 Cumartesi 14:51
Samsun'da 2.el araç piyasası duraklama döneminde

Dünya genelindeki sıfır araç tüketimi sıkıntısı 2.el araç pazarlarına da yansıdı. Bu konudaki görüşlerini aktaran Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi esnaflarından Ahmet Ataseven, piyasanın çok yüksek olduğunu söyledi.

Samsun İkinci El Otomotivciler Sitesi esnaflarından alınan bilgilere göre ikinci el araç fiyatları 20 bin TL’den başlayıp 250 bin TL’ye kadar çıktığı belirtildi.

"BU FİYATLARIN AŞAĞI DÜŞECEĞİNİ ZANNETMİYORUM"

Ataseven fiyatların düşeceğini zannetmediğini belirterek, “Şuan da ikinci el araba fiyatları aşırı derecede yüksek. Ocak ayında 30 bin liraya sattığımız araba şuan 45 ve 47 bin lira seviyelerine çıktı. Ancak yoğunluk var. Çünkü insanların sıfır araba alma şansları yok şu anda. Bundan dolayı ikinci ele talep çok. İkinci el araç almak isteyenler alıp yatırım yapsınlar. Çünkü bu fiyatların hiç aşağı düşeceğini zannetmiyorum. Hatta fiyatlar daha da yükseliyor. Biz sattığımız arabanın yerine yeni araç koyamıyoruz. Fiyatların bu kadar yüksek olmasındaki ana sebep sıfır araç olmaması. Sıfır araç almak isteyen müşteri en az 3-4 ay beklemek zorunda. Bayilerde şuan araba yok. Bu nedenle de ikinci el piyasası yükseldi” diye konuştu.

"NE ALICI NE DE SATICI VAR"

İkinci el araba almak için oto pazarına gelen Bekir Ak ise “Oto pazarında arabalar kanatlanmış, uçuşa hazır vaziyete gelmiş. Ne alıcı ne de satıcı var. Gelen de boş gidiyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Bu piyasadaki uçuş ortamını insanlar oluşturuyor. Hiçbir yerde bir şey yok. Biz sadece kendimize ediyoruz ve kendimiz buluyoruz. Hatta şu şarkıyı da yeri gelmişken hatırlatayım: Kendim ettim kendim buldum/ Gül gibi sararıp soldum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun2.EL ARAÇ PİYASASI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adasds 2020-03-07 15:37:45

sizi akıllı geçinen bıdıklar, o araçlarınız modeli artsın ve çürümeye başlasın hurda ya doğru gitsin elinizde kalsında, yaptığınız çakallığın bedelini ödeyin.

Avatar
devam 2020-03-07 18:04:21

elindeki aracın bakımını yaptır devam et aga, bu rakamlarda araba falan değiştirilmez de alınmaz da.

Avatar
Mert 2020-03-08 12:49:17

Yakında yeni ötv indirimi çıkacak söylentisi var zorunlu olmadıkça araç almayın.

Avatar
Akan 2020-03-08 13:42:01

Hurdaya 25 30 bin çekerseniz böyle olur. Galericiler alım satımcılar ölücüler el birliğiyle mahvettiniz piyasayıda memleketide.