banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 29 yaşındaki kadın insülin pompası ile yaşıyor

Samsun'da 29 yaşındaki Leyla Kaymak isimli kadın 8 yıldır beri sensörlü insülin pompası ile yaşıyor.

banner269

Samsun'da 29 yaşındaki kadın insülin pompası ile yaşıyor

Samsun'da 29 yaşındaki Leyla Kaymak isimli kadın 8 yıldır beri sensörlü insülin pompası ile yaşıyor.

11 Mayıs 2017 Perşembe 12:24
Samsun'da 29 yaşındaki kadın insülin pompası ile yaşıyor

Samsun haber - Samsun'da 27 yaşındaki Leyla Kaymak 14 yaşındaki arkadaşının kendisine denizde yaptığı şaka yüzünden diyabet hastalığına yakalandığını söyledi. 8 yıldır sensörlü insülin pompası ile yaşayan Kaymak, x-ray cihazlarından geçerken sorun yaşadığını belirtti. Sensörlü insülin pompasını yanından hiç ayırmadığını söyleyen Kaymak, "Hastalık bende bir arkadaşımın şakası üzerine oldu. Denizde yüzerken bana şaka yaptı. Başımı suya bastırdı, ben yüzeye çıkamayınca korkuyla 1 hafta içinde 40 kiloya düştüm. Hastalık korkuyla nüks etti. Altında yatan başka sebepler olabiliyormuş ama nüks etmesi için de korku ya da psikolojik sorunlar olması gerekiyormuş. Benimki de korkuyla ortaya çıktı. Böbrek için kontrole gittim. Tahlillerde şekerimin 500-550 olduğu ortaya çıktı ve teşhis konuldu. Ben 15 yıldır diyabet hastasıyım. Son 8 yıldır ise insülin pompası kullanıyorum. Bu cihazı 24 saat üzerimde taşımak zorundayım. Çünkü bana insülin veriyor. İnsülin pompası X-Ray cihazlarında sorun oluyor. Yanlış anlaşılıyor. Alarm ötünce güvenlik arkadaşlar beni durduruyor. Cihazı çıkarttım ve tıbbi bir cihaz olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Diyabet hastası olduğumu söylüyorum. Bu konuda zaman zaman sıkıntılar yaşıyorum. Özellikle X-Ray cihazlarının bulunduğu yerlerde buradaki güvenlik görevlilerine bu konuda bilgi ve eğitim verilmeli. Çünkü çoğu insan bilmiyor. Böyle bir cihazı kullanmak isteyen insan bile bilmiyor. Ben bile bu cihazı kullanmak zorunda olduğum zaman öğrendim. Duyarlılık olsun diye söylüyorum. Herkesin bu konuda bilgi alması gerekiyor" dedi.

Kaymak sözlerini şöyle tamamladı "Yanlış anlaşılıyor. Bu nedir? Gençsin, ailende var mı? gibi sorular soruluyor. 'Çocuğun var' diyorlar. Şeker hastalarının çocuğu olmayacağını düşünüyorlar. Çocuğum olduğunu duyanların hastalığa bakış açısı değişiyor. Bu benim hastalığım. İnsanların daha geniş düşünüp altında bir şey aramasını istemiyorum. Ben de engelliyim. İnsanların bakış açısı benim engellimi iki katına çıkartıyor. Ama bakış açılarını değiştirdikleri zaman sağlık ve hastalık olarak gördüklerinde benim de engelim onlar sayesinde ortadan kalkacak"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.