banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 250 Milyon TL'lik yatırım çürümeye bırakıldı

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 250 Milyon TL'lik yatırımın çürümeye bırakıldığını söyledi.

banner269

Samsun'da 250 Milyon TL'lik yatırım çürümeye bırakıldı

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 250 Milyon TL'lik yatırımın çürümeye bırakıldığını söyledi.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 17:13
Samsun'da 250 Milyon TL'lik yatırım çürümeye bırakıldı

Samsun haber - MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Samsun'da 100'den fazla yatırımcının İPART Avrupa Birliği desteği ile kurduğu tavuk çiftliklerinin iflasın eşiğine geldiğini söyleyerek, "Tarımsal sanayiye büyük darbe vurdu" dedi.

Samsun'da 250 Milyon TL'lik yatırımın çürümeye bırakıldığı belirten Başkan Tekin, "Samsun’un en büyük tarımsal yatırımı olan tavuk çiftliklerinin yeniden faal duruma geçebilmesi ve yatırımcının desteklenmesi gerekmektedir. Bunun yapılabilmesi için ise ilk olarak tekel olan KÖYTÜR’ün içerisinde bulunduğu durumdan biran önce çıkarılması ve borcu olan yatırımcının borçlarının yapılandırılması gerekmektedir. Eğer bu yapılamıyorsa, KÖYTÜR tek el olmaktan çıkarılmalı ve yeni bir yatırımcının teşvik edilerek 100’ün üzerinde ki tavuk çiftliği işletmecisinin derdine çözüm bulunmalıdır" dedi.

"İŞSİZLİK ORANI DAHADA YÜKSELECEK"

Samsun'un ekonomik alanda hak ettiği konuma gelemediğinin altını çizen Başkan Tekin, "Tavuk çiftliklerinin yıllık ortalama 400 Milyon TL’lik Samsun ekonomisine katkısı düşünülürse zaten ekonomik olarak hak ettiği konuma bir türlü kavuşamayan Samsun’un daha da zarar göreceği aşikârdır. Bu durum sadece ekonomik değil, üretime dayalı istihdamında düşmesine ve Samsun’da ki işsizlik oranlarının daha da yükselmesine de neden olacaktır" diye konuştu.

"SAMSUN BÜYÜK ZARAR GÖRECEK"

Yatırımcılara sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Başkan Tekin, "Samsun’da özellikle son 15 yıl içerisinde özel veya devlete ait çoğu büyük kurumun kapanmasına veya kapasitesinin düşmesine neden olunmuş ve ilimiz bu durumdan ekonomik olarak etkilenmiştir. Bu nedenden dolayı artık elde var olan yatırımcıya sahip çıkmak bir siyasi sorumluluğun yanı sıra bir Samsunluluk bilinci haline gelmelidir. Burada önemli olan ilimizin menfaati ve yatırımcıya sahip çıkılması olmalıdır. Daha önce Grup Başkanvekilimiz ve Samsun Milletvekilimiz Erhan Usta’nın da gündeme getirmiş olmasına rağmen henüz hükümet tarafından olumlu bir adım atılmamıştır. Beklentimiz en kısa zamanda bu sorunun ciddiye alınarak hükümet tarafından elle tutulur bir çözüm bulmasıdır. Aksi takdirde hem ekonomik hem de istihdam anlamında Samsun büyük zarar görecektir" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 18.07.2017 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Önemsiz biri 2017-07-18 03:01:19

Vezirköprü nasıl bakımsız yollar hadtane ve bunungibi birçok sorun görmezden geliniyor milletvekilleri artık birbaksin lütfen

Avatar
Yavru kurt 2017-07-18 17:12:15

Tekin senin başka işin yokmu.! Reklam yapmak için öncelikle güzel yer bulmuşsun,iyi reitingler reklamın bol olsun,..?????