banner388

Samsun'da 25 yıl sonra gelen bebek sevinci

Ordulu Ayşe ve İsa Yılmaz çifti, 25 yıllık bekleyişin ardından bebek sevinci yaşadı. Çift, İstanbul dahil pek çok hastanede tedavi yöntemi denerken çözümü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezinde buldu.

Samsun'da 25 yıl sonra gelen bebek sevinci

Ordulu Ayşe ve İsa Yılmaz çifti, 25 yıllık bekleyişin ardından bebek sevinci yaşadı. Çift, İstanbul dahil pek çok hastanede tedavi yöntemi denerken çözümü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezinde buldu.

15 Haziran 2017 Perşembe 10:30
Samsun'da 25 yıl sonra gelen bebek sevinci

Samsun’da İsa ve Ayşe Yılmaz çifti, 25 yıllık hasretin ardından bebek sahibi oldu. Ordulu çift, İstanbul dahil pek çok ilde tedavi denedi, çözümü ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezinde buldu.


25 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan çift, bebeklerini doktorları Doç. Dr. Davut Güven’in adını verdi.


"Daha önce hiç bu kadar mutlu olmamıştım"


Anne Ayşe Yılmaz, 25 yıl sonra sona eren bebek özlemi hakkında, "25 yıl hep üzüntü ve ağlamakla geçti. Daha önce birçok yerde denedik ama olmadı. Arkadaşlarım, Davut hocayı bize önerdi. Buraya geldim tedavi olup sabırla bekledik. Allah’ıma çok şükür sonunda bebeğimiz oldu. Çok büyük bir mutluluk. Dünyaya onunla gözümü açtım ben. Allah’ım olmayanlara da nasip etsin, evlatsızlık çok zor. Tedavi olmak için İstanbul’a ve farklı yerlere gittik. Üç yer denedik, burası dördüncü. Çocuğum olmadığı için bana üzüntüyle bakıyorlardı. Ben de çok üzülüyordum. Hep ağlıyordum. 


Çok zor bir şey, evlatsızlık çok kötü. Başkaları yanımda çocuklarını severken ben hep ağlıyordum. Hiçbir zaman Allah’tan umudumu kesmedim. İlk günler hasta oldu ben de çok üzüldüm. Ama şimdi iyi. Alışma sürecindeyiz. Dünyanın en mutlu insanı benim. Bu anlatılmaz bir duygu. Daha önce hiç bu kadar mutlu olmamıştım" ifadelerini kullandı.
 

Doç. Dr. Davut Güven: "Uyum sürecini burada geçirecek"


OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Davut Güven, doğum hakkında yaptığı açıklamada, "Biz merkez olarak burada küçük bir aileyiz. Ekip ruhuyla hareket ediyoruz. Buraya gelen hastalarımız da ailemizin bir parçası oluyor. Çeşitli hastalarla karşılaşıyoruz. Yine ilginç ve güzel bir gebelik durumuyla karşılaştık.


Ayşe ve İsa Yılmaz çiftimiz 25 yıldır birçok yöntemi denemişler. Fakat bir türlü anne ve baba olma özelliğini dindirememişler. Bize geldiler ve arkadaşlarımızla birlikte dikkatli bir şekilde incelemelerimizi tamamladık. Nasıl tedavi uygulayabileceğimiz konusunda stratejiler geliştirdik. Daha sonra bir plan dahilinde tedavilerimizi uygulamaya başladık. En iyi spermleri seçerek en iyi yumurtaları oluşturarak tüp bebek tedavisi uyguladık. Bunun sonucunda aile mutlu sona ulaştı. Hep birlikte çok sevindik.


Çiftimiz çok dikkatli ve özverili şeklinde tedavisini takip ettiler. Bu özveriyle 28’inci haftaya kadar geldik. Devam edemedik ve erken dediğimiz bir dönemde başarılı bir şekilde doğumu gerçekleştirdik. Bebeğimizi yenidoğan bölümümüze aldık. Yenidoğanda başarılı geçen yaklaşık 2 ayın ardından anne bebeğini kucağına aldı. Bebek 1 kilo olarak doğdu ama şimdi 2 kilo. Şimdi ise bebekle anneyi özel bir odaya aldık. Uyum sürecini burada geçirecek. Bebeğin nasıl besleneceği ve bakımın nasıl yapılacağı konusunda anneye bilgiler aktarılıyor. Annenin bebeğe, bebeğin anneye uyumu sağlandıktan sonra mutlu bir şekilde uğurlayacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.