banner388

Samsun'da 236 bin vatandaş aşılandı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bugün itibarıyla 165 bini 1. Doz, 71 bini 2. doz olmak üzere toplam 236 bin vatandaşın aşı işlemini tamamladıklarını açıkladı.

Samsun'da 236 bin vatandaş aşılandı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bugün itibarıyla 165 bini 1. Doz, 71 bini 2. doz olmak üzere toplam 236 bin vatandaşın aşı işlemini tamamladıklarını açıkladı.

16 Mart 2021 Salı 12:01
Samsun'da 236 bin vatandaş aşılandı

Vali Zülkif Dağlı, Samsun Valiliği Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda sürdürülen Kovid-19 aşı uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Samsun’da Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği aşı uygulanacak grup sıralamasına göre Kovid-19 aşı çalışmasının adım adım sürdürüldüğünü belirten Vali Dağlı, “Bugün itibarıyla 165 bini 1. doz, 71 bini 2. doz olmak üzere toplam 236 bin vatandaşımızın aşı işlemini tamamladık. Bu süreçte şimdiye kadar ilimizde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın yüzde 70,49’unun ve hizmet grubundaki çalışanlarımızın yüzde 63,3’ünün 1. doz aşıları tamamlandı. Bunu tüm sağlık çalışanlarımızla birlikte başardık” dedi.

HEDEF MAVİ

"Hedefimiz olan maviye ulaşmak" diyen Vali Dağlı şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımıza, korona virüsle mücadelemizde umut ışığımız olan aşıya ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum ancak bu rakamı yeterli görmüyoruz. Bu nedenle tüm büyüklerimizi aşıya davet ediyorum. Lütfen, hem kendi sağlığımız hem de sevdiklerimizin sağlığı için aşılarımızı olalım. Hedefimiz olan maviye ulaşmak için kararlı ve net hareket etmemiz gerektiğini unutmayalım, önlemlerimizi alarak, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde yaşamımızı sürdürmeye devam edelim. Biz Samsun Valiliği olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz ve kamu kurumlarımızla birlikte her alanda denetim ve kontrol faaliyetlerimizi etkin bir şekilde gece-gündüz, hafta sonu, sokağa çıkma yasağı demeden devam ettiriyoruz. Ama bu çabanın değerli olması, ancak halkımızın desteğiyle mümkün. Lütfen kurallara uyalım, gerekmedikçe kalabalık ortamlarda bulunmayalım, dışarı çıkmamız gerekirse özellikle maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat edelim. İlimizi çok riskli statüden çıkarıp, hedefimiz olan maviye el birliğiyle adım adım gidelim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut karanfil 2021-03-16 14:04:37

tabii tabii.hedef mavi .bu vurdumduymazlık la.kısıtlama da sokağa cikmakta serbest olanların listesi çıkmayacaklardan çok daha uzun .mavi yi bekle.