banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 21 mahalle muhtarı: Suyumuz yok

Bafra ve Alaçam ilçesinde 21 Mahalle Muhtarı düzenledikleri basın açıklamasında 3-4 aydır sularının olmadıklarını belirtti.

banner269

Samsun'da 21 mahalle muhtarı: Suyumuz yok

Bafra ve Alaçam ilçesinde 21 Mahalle Muhtarı düzenledikleri basın açıklamasında 3-4 aydır sularının olmadıklarını belirtti.

03 Temmuz 2018 Salı 16:19
Samsun'da 21 mahalle muhtarı: Suyumuz yok

Samsun haber - Samsun’un Bafra ve Alaçam ilçesinde 21 mahalle muhtarı, su sorunu yaşadıklarını iddia etti. Muhtarlar tarafından 1986 yılında kurulan  Bafra Alaçam Kızılırmak Batı Yakası Köy İçme Suları Birliğinin 2005 yılında SASKİ'ye geçtiğini belirten muhtarlar Alaçam’ın Ayinler Deresi'nde bulunan SASKİ su deposunda bir araya gelerek yetkililerden yardım istedi.

"SU BOŞA AKIYOR"

Mahallelerinde sularının olmadığını söyleyen Altınay Mahalle Muhtarı Sait Karagöl, "Alaçam ve Bafra’nın 21 tane mahallenin suyu buradan geliyor. Şu anda sularımız boşa akıyor. Ben burada 25 sene görev yaptım. 10 sene başkanlık yaptım, böyle bir sorunla karşılaşmadık. Suyu da bu kadar şebekeye yüklemiyorduk. Şu anda mahallelerimizde su yok. Yetkililerden çağrımız şu: Tamam, hiç bir şey istemiyoruz. Burada 21 mahalle 3 bin 500 tane su abonemiz var buranın kontrolünü bize versinler. Yetkililere sesleniyorum, ben hiç bir şey istemiyorum. Su var, su tahliye oluyor. Şu anda su boşa akıyor. Burada boşa akan su 20 mahalleye daha yeter. Depoların anahtarlarını bize versinler, suyun kontrolünü bize bıraksınlar. Suyumuz çok temiz ama maalesef içemiyoruz” dedi. 

"BİRLİĞİ GERİ DEVRETSİNLER"

Amaç dışı kullanılan suların takip edilmediğini öne süren Alaçam Soğukçam Mahalle Muhtarı İsmet Türk, "SASKİ’den çok taleplerimiz oldu, sıkıntılarımız oldu. Su gelecek diye depolarında yattık. Amaç dışı kullanılan sular takip edilmiyor. Vatandaş susuz kalmasın, bir an önce ya çare bulsun ya da birliğe geri devretsinler. Yeni bir birlik kuralım, bu suya çare bulalım. Sularımız şu anda mahallemizde akmıyor” diye konuştu.

"ABDEST ALMAYA SUYUMUZ YOK"

4 aydır sularının akmadığını iddia eden Bafra Fener Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker, "Önceden sulama birliğinde iken bir arıza olduğu zaman arıza olduğu zaman, boru patlasa hemen yapılıyordu. Şu anda bizim 3-4 aydır suyumuz hiç gelmiyor. Az bir şey geliyor, onunda ikinci katlara çıkma şansı yok. O da kesiliyor. Ramazan Bayramını öyle geçirdik. Günde beni 50-100 kişi arıyor ‘Suyumuz yok muhtar ne yapacağız’ diye. Abdest almaya suyumuz yok, yemek yapmaya suyumuz yok” şeklinde konuştu. 

"VATANDAŞ BİZE TEPKİ GÖSTERİYOR"

İçmeye sularının olmadığını söyleyen Bafra Karaburç Mahalle Muhtarı Bülent Aşçı "Biz çiftçi adamız, tozun toprağın içinde çalışıyoruz. Akşam geleceğiz duş alacağız. İçmeye suyumuz yok. İçme sularını artık marketlerden alıyoruz. Bir de biz muhtar olarak çok zor durumdayız. Vatandaş bize tepki gösteriyor. İnanın Cuma günleri ezan okunurken camiye gidiyoruz, tespih çekmeden dışarı çıkıp vatandaştan kaçıyoruz. Bu duruma geldik. Yetkililer ‘su yetersiz’ diyor. Görüyorsunuz su fazla bile. Bu su boşa akıyor. SASKİ burayı bize devretsin. Biz kendi çabalarımızla burayı yürütürüz” diye ifade etti.

SASKİ'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu ise, “Ben günlerdir orada çalışıyorum. Bu işi çeşitli sebeplerden dolayı karıştıran bir kişi var. Biz orada 36 litre su veriyoruz nüfusa göre. Kişi sayısına göre, hesapla bulunan miktarın üzerinde su veriyoruz. Ama bunlar 'su var ama kontrolünü yapamıyorlar' diyorlar bu seferde. Şimdi bunlar bu su birliğini kendi babasının çiftliğiymiş gibi yönetmeye alışık oldukları için böyle konuşuyorlar. Bunların gayesi başka. Bizim burayı işletemediğimizi söyleyen kişi ne yapacakmış gelip burada? İstiyorlar ki ben deponun anahtarlarını kendilerine teslim edeyim. Biz hiç bir şey vermeyiz. Boşuna hayal kurmasınlar. Biz gerektiği şekilde onlara yardımcı olduk” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erdem işçimen 2018-07-03 16:30:06

....

Misafir Avatar
yasin anarat 2018-07-03 21:08:37 @erdem işçimen

samsun/ alaçam Etyemez mh . ben bildim bileli mahallemizde sebeke suyu yoktur. 21 yasindayim belki bi 10 sene sonra gelmesini umut ediyorum. yetkililer insallah gorurde mahallemize sebeke suyu gelmesi dileyiyle ....

Beğenmedim! (0)
Avatar
Cemalettin Özcan 2018-07-03 20:43:56

Sular akmaz ama AKP ye oylar akıyor maşAllah