banner388

Samsun'da 2 DEAŞ'lı tutuklandı

Ankara'da bulunan ABD Büyükelçiliği'ne eylem hazırlığındaki 2 DEAŞ'lı Samsun'da tutuklandı.

Samsun'da 2 DEAŞ'lı tutuklandı

Ankara'da bulunan ABD Büyükelçiliği'ne eylem hazırlığındaki 2 DEAŞ'lı Samsun'da tutuklandı.

16 Mart 2018 Cuma 18:32
Samsun'da 2 DEAŞ'lı tutuklandı

Samsun haberSamsun’da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Samsun Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi.

DEAŞ'a üye olduğu iddia edilen ve ABD Büyükelçiliğine eylem hazırlığında oldukları belirtilen, Irak uyruklu 334 yaşındaki S.Q.T.A.D., 28 yaşındaki F.H.A., 38 yaşındaki O.S.A.A.D.ve 46 yaşındaki A.A.S.A.B. isimli kadını gözaltına alındı. Zanlılardan S.Q.T.A.D. ve F.H.A. trafik kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alındı.

11 gündür emniyette sorgulanan zanlılardan 4'ü Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar suçlamaları kabul etmezken O.S.A.A.-D. "Ben Ankara'ya yakın zamanda gitmedim. 3 sene önce gitmiştim. DEAŞ ile bir bağlantım yok" dedi.

F.H.A. ise  “Irak Musul'da yaşıyorum. Ailem de Musul'da. Türkiye'ye 3 ay önce geldim. Samsun'da arkadaşlarım ile kiraladığım evde kalıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu. 

O.S.A.A.D. verdiği ifade de “Türkiye'ye 3,5 yıl önce ailemle geldim. Ankara'ya kimlik çıkarmak için gittim. Benim DEAŞ ile bir ilgim yok. Zaten onlardan kaçarak Türkiye'ye geldim" şeklinde konuştu. 7 çocuk annesi A.A.S.A.B. “Ben Türkiye'ye 2 sene önce kız kardeşimin yanında yaşamak için geldim. DEAŞ üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum" ifadesini kullandı.

TEM Daire Başkanlığından gelen deliller ve istihbarat bilgileri kapsamında S.Q.T.A.D. ve O.S.A.A.D. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.

F.H.A. ve A.A.S.A.B. isimli kadın ise serbest bırakılarak sınır dışı edileceği öğrenildi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.