banner388

Samsun'da 2 bin 159 Çocuk…

Dünya Kız Çocukları Günü için düzenlenen konferansta konuşan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, kurum bakımında kalan çocuklar için koruyucu ailelerin önemini vurguladı.

Samsun'da 2 bin 159 Çocuk…

Dünya Kız Çocukları Günü için düzenlenen konferansta konuşan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, kurum bakımında kalan çocuklar için koruyucu ailelerin önemini vurguladı.

11 Ekim 2017 Çarşamba 18:43
Samsun'da 2 bin 159 Çocuk…

Samsun Haber Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla 19 Mayıs Çocuk Evleri Sitesi’nde bir konferans düzenledi.

19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun da katıldığı konferansta konuşan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Çocukların çok önemli ve değerli varlıklardır. Sağlıklı, kendi ayakları üzerinde durabilen, aile kurabilecek ve bu aileyi yaşatabilecek bireyler haline gelebilmeleri bizim en büyük isteğimizdir" dedi.

“Samsun'da 2 bin 159 Çocuğumuz Aile Desteği Alıyor”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurumların bakımında olan kız çocuklarına çok güzel maddi imkanlar sunulduğunu ama ne kadar güzel imkan sunulursa sunulsun bir anne babanın verebildiği verme imkanı olmadığını vurgulayan Balcı, “"Bu nedenle çocuklarımızı kurum bakımı yerine öz aileleri yanında desteklemeye çalışıyor veya onları aile sıcaklığına kavuşturmak için çabalıyoruz.  Bu kapsamda Samsun'da 2 bin 159 çocuğumuz aile yanında destekleniyor. Eğer çocuk kurum bakımına alınmış ise evlat edindirmek ya da koruyucu aile yanında bakılmak suretiyle aileler yanına yerleştiriyoruz. Eğer çocuğumuza bu şekilde bir bakım da sağlanamamış ise il genelinde yaygınlaştırmış olduğumuz sevgi evleri ya da çocuk evleri gibi küçük ev tipi modellerimize yerleştiriyor ve çocuklarımızın bakımını orada gerçekleştiriyoruz. Maksadımız çocuğumuzun aile ortamında yetişmesini sağlamak, ülkemize ve milletimize faydalı birer bireyler haline getirmektir" diye konuştu.

Haber: Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.